Tidl. missionær og generalsekretær Flemming Kramp, Sandved pr. Næstved, fylder 80 lørdag d. 21. september 2013.
Otte årtier i bagagen er ikke det man lægger mærke til, når man møder Flemming Kramp. En nærværende herre med et hjerte, der brænder for en levende kirke med lokal forankring. Men horisonten er også med. Fødderne er solidt plantet lokalt og visionerne er økumeniske og rækker langt ud i verden.?
Fødselaren praktiserer den lokale forankring ved at engagere sig i integration af flygtninge hvor han bor, og er utrættelig i sin indsat for at asylansøgere får en retfærdig behandling.
??Mange kirkelige organisationer har nydt godt af ham som en vedholdende ildsjæl. Han har været generalsekretær for Dansk Missionsråd, hvor han oprettede udviklingsafdelingen (DMR-U) og formand for Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer.
Flemming Kramp har ikke været motiveret af organisationsposterne, men har brændt for de mange opgaver der fulgte med stillingerne. Opgaverne har han løst på sin egen stilfærdige, tålmodige og kreative måde.
Oikos og mikrolån
Han var foregangsmand i etableringen af Andelskassen Oikos sidst i 80’erne; et pengeinstitut, der låner penge til verdens fattige i form af mikrolån – se mere på http://www.oikos.dk
Han har skrevet et hæfte om mikrolån, den første publikation om emnet på dansk. Han har også taget initiativ til dannelsen af ‘Dansk Forum for Mikrofinans’, der i dag omfatter 55 virksomheder, pengeinstitutter og NGOer.
Flemming Kramp viger gerne pladsen for andre, men kun for at lægge sit engagement i nye projekter som venter. ?
Således er han nu aktiv i Oikos’ repræsentantskab samt formand i Oikosfonden. Desuden medlem af Danske Kirkers Råd for Kirkelig Centrum, samt flygtningearbejde for Dansk Røde Kors og SOS mod Racisme.
Nigeria og Etiopien
Hans evner for samarbejde og konsensus fik han opøvet, mens han var udsendt af Sudanmissionen (nu Mission Afrika) i Nigeria (1964-72) og senere Etiopien sammen med hustruen Inger.
Han var leder af et radiostudie i Nigeria og senere vicedirektør på radiostationen ‘Radio Voice of the Gospel’ i Etiopien, netop som den blev nationaliseret af den etiopiske militærregering.
De følgende år hjalp han seks afrikanske radiostudier med at finde nye sendemuligheder for deres programmer.
I 1970erne blev Flemming Kramp ansat til at gøde jorden for sammenslutningen af ’Lærerindernes Missionsforbund’ og ’Danske Læreres Missions Forening’. Få år senere blev de to foreninger til ’Lærernes Missionsforening’ (LMF).
Kirkefondet – og en folder
I 1990erne blev han ansat i Kirkefondet og fik gang i sogneanalyser, længe før det blev almindeligt.
Her var han en pioner, og det var han også med vejkirkefolderen, som præsenterer en betydelig del af Danmarks kirker, der har åbne kirkedøre for besøgende. Han sidder fortsat i Kirkefondets repræsentantskab.
Fødselaren bor i Sandved på Vestsjælland sammen med Inger Kramp. De har altid været hinandens trofaste støtter og har to voksne sønner som henholdsvis er udlændingeadvokat i København og forsker ved Alexandra-Instituttet i Århus.
?I anledning af fødselsdagen inviterer Andelskassen Oikos til reception i Nørregade 6, 1. sal, 1165 København K.
Receptionen foregår fredag d. 20. september kl. 14 – 16 for alle, der kender Flemming.