Firedobling af mobilbetalinger ved Folkekirkens Nødhjælps indsamling

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

Dem der donerede med mobilbetaling gav mere end dem, der brugte kontanter ved indsamlingen 8. marts. Mobilbetalinger udgør dog fortsat en mindre del af de indsamlede midler – 430.000 af 14 millioner kroner.

Muligheden for at overføre penge fra en mobiltelefon til en anden via Mobile Pay og Swipp blev flittigt brugt, da Folkekirkens Nødhjælp holdt landsindsamling til fordel for kvinder i verdens fattigste lande søndag d. 8. marts, skriver organisationen på sit netsted.

6.600 personer gav et bidrag med mobilen, og resultatet af mobilindsamlingen blev 430.000 kroner – en stigning i mobilbidragene på mere end 400 procent i forhold til indsamlingen sidste år.

Det samlede resultat af indsamlingen var 14 millioner kroner.

Fornyelse af et gammelt koncept

”Det er spændende at se, hvordan en ’gammeldags’ aktivitet som husstandsindsamling kan udvikles med nye betalingsformer. Vi vil helt sikkert holde os a jour med, hvilke nye muligheder, der udvikles, hvad der virker og er overskueligt at bruge for vores ca. 20.000 frivillige indsamlere”, siger Loa Bendix, leder af Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling.

Det gennemsnitlige mobilbidrag er 61 kroner. Det er mere, end mange folk kan finde i kontanter i punge, lommer, sparebøsser og skuffer, når indsamlerne står ved døren med indsamlingsbøssen.

”Det flotte resultat viser, at danskerne gerne vil give. Men det viser også, at vi skal bede dem om det, og her er mobilen et rigtig godt instrument”, siger Loa Bendix.