Flygtningekonvention under stigende pres – FNs flygtningechef hertil

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Hvordan og indenfor hvilke rammer skal Danmark, EU og det internationale samfund løfte fremtidens flygtningeopgaver?

FN’s Flygtningehøjkommissær António Guterres giver sit bud, når han besøger Danmark for at tale ved en konference arrangeret af Dansk Flygtningehjælp og Udenrigsministeriet i anledning af 60-året for FN’s Flygtningekonvention. 



Konferencen tirsdag d. 7. juni i København tager afsæt i den kendsgerning, at Flygtningekonventionen er under stigende pres – nationalt, regionalt og globalt.

Det sker samtidig med, at udfordringerne bliver stadigt større og mere påtrængende – senest med flygtninge- og migrationsstrømme fra Nordafrika og Mellemøsten i kølvandet på de arabiske revolutioner, men også som et resultat af fattigdom og klimaforandringer.

Der er derfor god grund til at debattere, hvordan Danmark, EU og det internationale samfund løfte fremtidens flygtningeopgaver – og til at rejse spørgsmålet om, hvordan Flygtningekonventionen og de næste 60 år kan udgøre en fyldestgørende ramme for et forpligtende internationalt samarbejde på området.

Konferencen åbnes af Dansk Flygtningehjælps protektor, Kronprinsesse Mary. Foruden FN’s Flygtningehøjkommissær taler integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V) samt Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Andreas Kamm.

Se mere i u-landsnyts kalenderunder dato 07.06.11.