Fokus på frivilligt u-landsarbejde

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Danidas avis Udvikling på gaden med tema om frivillige, interview med ’frihedsministeren’ og reportage fra Bolivia, hvor to tvillingebyer tørster.

DE FRIVILLIGE
Hvert år rejser hundredvis af danskere – unge som ældre – ud i verden for at lave frivilligt udviklingsarbejde i fattige lande.

De bruger tid og penge på noget, der giver mening for dem selv og andre. Men gavner det frivillige arbejde altid u-landene? Og hvor går grænsen mellem idealisme og turisme? Udvikling kigger nærmere på frivilligrejsens muligheder og faldgruber.

FRIHEDSMINISTEREN I TALE
Udvikling bringer også et interview med den nye udviklingsminister, Søren Pind (V).

Han vil trække Afghanistan op ad bakke, løse ’mysteriet Afrika’, tage flere chancer med udviklingsbistanden – og nej, han vil ikke nedlægge FN.

SNAVSET VAND I BOLIVIA OG MEGET MERE
Mød også indbyggerne i de bolivianske byer La Paz og El Alto, som må drikke snavset spildevand, fordi global opvarmning dræner drikkevandet; østtimoresere, som midt i et byggeboom savner bæredygtig udvikling; lavlandsindianere, som nu ejer den jord, de bor på; og en kvindelig dansk forfatter, som er aktuel med en bog om sin tid som soldat i Afghanistan.

Udviklings april-nummer er udkommet på tryk og på nettet.