Kim Hartzner
Kim Hartzner er grundlægger af hjælpeorganisationen Mission Øst, hvor han nu engagerer sig i fundraising. Organisationen arbejder i otte lande ud fra kontorer i København, Berlin og Bruxelles og er medlem af Integral Alliance, der har 22 medlemmer medlemsorganisationer, der tilsammen arbejder i 90 lande.
Han grundlagde Mission Øst sammen med sin far René Hartzner i 1991 – kort efter Berlinmurens fald og Sovjetunionens sammenbrud. I dag er han fuldt engageret i at rejse midler i Danmark og Tyskland til gavn for 250.000 nødlidende, som er direkte afhængige af Mission Østs hjælpearbejde.
Trusselsbreve dumper ind ad brevsprækken. Både hjem og forretning bliver vandaliseret.
Millioner af kristne bliver forfulgt
Religiøse minoriteter søges udrenset. Det irakiske religiøse mindretal yezidierne er udsat for et veritabelt folkemord.
Det er blandt andet denne folkegruppe, som Mission Øst hjælper i Irak. Kristne er dog den mest forfulgte religiøse gruppe på verdensplan, og en befolkningsgruppe som vi i Mission Øst har stort hjerte for at hjælpe, samtidig med at vi naturligvis hjælper på tværs af religion.
På verdensplan bliver også mange andre religiøse mindretal forfulgt, f.eks i Myanmar, hvor Mission Øst arbejder, bliver det muslimske mindretal rohingya forfulgt.
Ifølge det anerkendte Pew Research Center bor over 75 procent af verdens befolkning i dag i områder med alvorlige religiøse restriktioner. I flere end 60 lande oplever kristne forfølgelse fra både myndigheder og de naboer, de har levet fredeligt sammen med i årevis.
Og forfølgelsen af kristne vokser stadig. Ifølge den seneste opgørelse fra Open Doors er titusinder af kristne blevet myrdet de seneste fem år. 200 millioner kristne bliver diskrimineret, heraf bliver 100 millioner udsat for grove forfølgelser. I 60 lande er forfølgelse en uhyggelig del af kristnes hverdag.
Fokus på kristenforfølgelser er en milepæl
Med et kontor kommer sagen på den politiske dagsorden, og udenrigsministeren vil helt naturligt kunne tage emnet op i forhandlinger med regeringer, hvor forfølgelserne finder sted, og endda lægge pres på disse regeringer for at få stoppet uhyrlighederne.
Første skridt: Tavsheden skal brydes
Indsatsen begynder med at erkende, hvor slemt det rent faktisk står til. Her er kontoret i Udenrigsministeriet et positivt første skridt.
For Danmark har ikke i tilstrækkelig grad talt imod forfølgelse af religiøse minoriteter. Vi har slet ikke turdet nævne, at især kristne bliver forfulgt i et hidtil uset omfang. Måske fordi vi med vores kristne kulturbaggrund frygter at blive anklaget for at favorisere vore egne. Men denne tilbageholdenhed og politiske korrekthed må ophøre. Oprettelsen af kontoret i Udenrigsministeriet er et vigtigt skridt i den retning. Især hvis det bliver fulgt op af handling.