Hovedparten af debatterne på den nye scene kommer til at foregå på engelsk, og mange af debattørerne vil være internationale profiler eller repræsentere udenlandske organisationer.
”De seneste år har vi fået flere og flere internationale deltagere på Folkemødet. Derfor har det længe været et ønske at kunne tilbyde debatter på en fælles international scene, som primært foregår på engelsk,”, siger programansvarlig i Foreningen Folkemødet, Julie Christine Artke, om begrundelsen for at oprette den internationale scene.
Scenen kommer dermed også til at tilfredsstille det stigende antal udenlandske gæster, som i sagens natur har svært ved at følge debatterne på dansk.
I verdensmålenes tegn
En række organisationer skal hjælpe med at inspirere og motivere arrangørerne til, hvordan de kan inddrage verdensmålene i deres deltagelse på Folkemødet.
Ligeledes afholdes en Folkehøring op til Folkemødet, hvor lederne af Folketingets partier opfordres til at forholde sig til verdensmålene, og lørdag aften på Hovedscenen står i verdensmålenes tegn.
På Folkemødets internationale afsnit indgår scener for ulandsorganisationerne samt for FN.
Initiativet er kommet i stand i samarbejde med DIPD, og her siger sekretariatschef Mathias Parsbæk Skibdal:
”Vi ser frem til at bringe den internationale demokratidebat med til Bornholm, som er et fantastisk forum for demokratisk dialog. Vi vil bruge den nye scene til at sætte fokus på de mange demokratiske udfordringer verden oplever i dag, og bygge bro mellem danske og internationale aktører.”
Blandt debatterne på den internationale scene kan være emner som menneskerettigheder og ligestilling, unges demokratiske deltagelse, Europas udvikling efter Brexit og EP-valget – det hele set med internationale briller.
Debatterne på den internationale scene planlægges i tæt samarbejde med alle Folketingets partier gennem DIPD, som danner rammen for meget af partiernes internationale arbejde.
Folkemødet finder sted på Bornholm den 13.-16. juni. Læs mere her