Fra Roskilde til kvinder i Bangladesh

roskilde2016
Forfatter billede

Pengene får forhåbentlig en langvarig, positiv effekt for piger og kvinder i Bangladesh. De går nemlig til at støtte aktiviteter unge i Bangladesh, så de konstruktivt kan forandre deres samfund.

På Mellemfolkeligt Samvirkes Globale Platform i Dhaka bliver både unge kvinder og mænd styrket og inspireret til at kæmpe imod undertrykkende traditioner og for et mere lige, tolerant og retfærdigt samfund.

Og det er der i høj grad brug for, understreget Anne Louise Carstens, der er Training Quality Manager for MS’ kampagneplatforme.

“Næsten en tredjedel af pigerne bliver gift, før de fylder 15 år, og to tredjedele af pigerne før de fylder 18. Enhver kvinde, der har gået på gaden i hovedstaden Dhaka, ved, at de kulturelle udfordringer er massive. På vores kampagneplatform uddanner vi unge feministiske forandringsagenter, der tager tilbage til deres lokalsamfund og organiserer et opgør med tidlige ægteskaber og vold mod kvinder,” siger hun i en pressemeddelelse.

Kampen for lighed

En af de unge, der allerede har kastet sig ind i kampen for et mere lige og retfærdigt samfund, er 23-årige Mohammad Hanif.

Efter et kampagnekursus hos Mellemfolkeligt Samvirke har han startet sin egen ungdomsorganisation. Den har nu mere end 50 medlemmer i et slumområde i Dhaka. De arbejder blandt andet med at få de unge kvinder tilbage i uddannelse.

Mellemfolkeligt Samvirke får pengene fra Roskilde Festival, fordi organisationen er valgt som holdningspartner på årets udgave af festivallen.

Temaet i år og de kommende to år er lighed. Frivillige fra Mellemfolkeligt Samvirke har under festivallen lavet forskellige aktiviteter, der har givet anledning til diskussion og refleksion over, hvad lighed betyder.