Bredholt er selv katolik og oprindeligt uddannet som cand.polit. Han har arbejdet med udvikling og nødhjælp i over 20 år, hvoraf halvdelen er tilbragt i udlandet med bopæl i Rom som Nødhjælpskoordinator for Caritas Internationalis, i Nairobi som Regional Nødhjælpskoordinator for CAFOD, og i London, som leder af nødhjælpskontoret i CAFOD.
Siden som Programchef for Danmission i Hellerup og derefter koordinator af dialog centret på Zanzibar og Danmissions regionsleder i Zanzibar og Madagascar fra sommeren 2015 til sommeren 2018 – læs mere hos Danmission
Zanzibar er helt overvejende muslimsk med et beskedent kristent mindretal og behovet for dialog derfor stort. Ø-gruppen indgår sammen med Tanganyika i unionen Tanzania.
Hvad er det nye Resam?
Mere præcist er tanken med det nye Resam, at medlemmerne tager forskellige emner op og drøfter dem med udgangspunkt i bl.a. fakta, argumenter for og imod og henvisninger til hellige skrifter.
Debatterne kan resultere i kronikker og debatindlæg, ligesom muligheden for seminarer med deltagelse af politikere, samfundsdebattører, mediefolk og religiøse ledere drøftes.
Mere i Kristeligt Dagblad og hos Resam
Vi citerer fra resam.dk:
Så vidt vi ved, er der intet andet sted i verden, hvor religiøse ledere samles i et permanent forum på tværs af alle trosretninger for at tale sammen og diskutere nogle af de væsentligste teologiske og samfundsmæssige udfordringer.
Samarbejdet i Resam er oprindeligt stiftet af erhvervsmanden Jeppe Hedaa, som især er inspireret af sit arbejde i bestyrelsen for universitetet Yales center for tro og kultur, beliggende i New Haven, Conneticut. Jeppe Hedaa kontaktede i 2017 alle religiøse ledere for at spørge, om de vil være med i Resam Forum, og alle takkede ja.
Resam har tre ben:
Resam Forum: Et forum for de øverste ledere af Danmarks religiøse traditioner, som mødes 4-5 gange årligt.
Virtuel Tænketank: Resam tænker globalt og producerer i samarbejde med uafhængige eksperter og researchere materiale (briefs), som danner grundlag for de gejstliges diskussioner.
Samfundsengagement: Resam søger bl.a. at etablere rammerne for en udviklende samtale mellem gejstlige og samfundsledere.
Resams mål er at skabe rammer, indsigt og motivation til, at alle troende vil deltage i debatten om fremtidens samfund. Vi tror på, at Danmark og verden bliver et bedre sted, hvis vi arbejder sammen som gode venner og bruger opsamlet livsvisdom, viden og tro til at skabe et bedre fundament for et fredeligt liv i trivsel.
I det daglige drives Resam af sekretariatet, som ledes af Nik Bredholt. Du kan altid komme i kontakt med Resam på [email protected]
Ivrig debattør
Debativrigheden og ønsket om en fordomsfri meningudveksling har præget Nik Bredholts indlæg her i Globalnyt, hvor han i flere år har optrådt som fast blogger med flere skarpe blogindlæg.