Indianerstammer i Surinam, Brasilien og Colombia er glade for Google Earth. De kan nemlig bruge Googles værktøj til at beskytte den hårdt ramte jungle, skriver nettjenesten ComOn torsdag.
For det første er meget information om junglen ved at forsvinde i takt med, at de ældste indbyggere går bort. Det er f.eks. oplysninger om landegrænser, og hvor man finder de nødvendige råvarer. Det hælper organisationen ACT indianerbefolkningen med at tegne ind på kort via GPS.
For det andet er der en omfattende udnyttelse af de naturlige ressourcer. Der drives ulovlig minedrift flere steder i regionen, hvilket går hårdt ud over naturen. Minearbejderne fælder nemlig store områder af junglen.
Med Google Earths øjne har lokalbefolkningen fået et middel til at spotte de uønskede arbejdere på computeren og standse dem.
Google Earth er et computerprogram, som præsenterer satellit- og luftfotos af alle egne af Jorden som en “virtuel” globus. Det var tidligere kendt under navnet Keyhole, men blev opkøbt af Google, der ændrede navnet til Google Earth.
Billedmaterialet ligger centralt på en server, hvorfra Google Earth-programmet henter billederne af de områder, som brugeren ønsker at se. Man kan vende og dreje billedet, eller få terrænets “relief” vist i 3D, og man kan sætte såkaldte placemarks™; en slags “elektronisk tegnestift” i landkortet, så man nemt kan finde tilbage til den position som “tegnestiften” markerer.
Detaljeringsgraden varierer afhængigt af, hvilken egn af kloden man kigger på: Googles eget hovedkvarter er afbildet så detaljeret at man kan se detaljer ned til en centimeter.
Se også http://earth.google.com/ – hjemmeside for Google Earth-programmet