Hvert år uddeler de små og mindre u-landsrettede NGOers samarbejdsplatform, CISU, en Initiativpris til en person eller organisation, som gør noget helt særligt i Danmark for at skabe opmærksomhed om udviklingssamabejdet. Hvem skal have prisen i år?
Du har til og med fredag d. 4. april til at komme med en indstilling.
Sådan kan du indstille en kandidat
Kender du en, som fortjener at blive anerkendt for sit arbejde med at få danskerne til at engagere sig i udviklingsarbejdet? Det kan være en, som har samlet sit lokalsamfund om en sag, lavet en kulturel festival eller noget helt trejde.
Skriv en kort begrundelse for, at netop den person har gjort en særligt indsats. Send den til Maiken Kjær Milthers på sekretariatet, [email protected] og senest den 4. april.
CISUs bestyrelse vælger, hvem der skal have prisen, som overrækkes på general-forsamlingen den 26. april.
Om prisen
Formålet med Initiativprisen er at anerkende en person eller organisation, som har gjort en særlig indsats for at engagere, inspirere og mobilisere danskerne til at engagere sig i det globale udviklingsarbejde.
Gerne på en nytænkende og kritisk måde, som vækker debat og diskussion.
Prisen består af en statuette af kunstneren Jens Galschiøt.
Statuetterne blev brugt i kampagnen ’Der skal folk til’ i 2008, hvor de gik fra hånd til hånd i en stafet – en stafet er jo i sig selv et godt udtryk for netop det brede, folkelige engagement, som CISU gerne vil styrke.
Med prisen følger en check på 10.000 kr. til at støtte det folkelige arbejde.
Går prisen til en organsation, kan beløbet bruges efter bestyrelsens valg. Går prisen til en enkeltperson, kan han eller hun give checken videre til en organisation eller et initiativ efter eget valg. Statuetten må man beholde selv.
Tidligere modtagere
I 2013 gik prisen til Dan Larsen, først og fremmest for initiativet verdensnyt.dk, som bl.a. bringer nyheder fra fattige lande. Samtidig er prisen en anerkendelse af Dan Larsens engagement gennem mange år.
I 2012 fik Afrika Kontakt prisen, fordi foreningen målrettet har bragt kampen for global retfærdighed hjem til Folketinget, til medierne og til offentligheden – ofte ved at bruge utraditionelle og nytænkende metoder i events og kampagner.
I 2011 gik prisen til Støtteforeningen Hammershus Fairtrade Concert, som formår at koble seriøse budskaber med muntre rammer – samtidig med at foreningen har stimuleret og styrket bæredygtig udviklings- og oplysningsarbejde omkring de årlige fair trade festivaler på Bornholm.
I 2010 fik initiativet Randers Millenium prisen for venskabsbysamarbejdet mellem Randers og byen Mbale i Uganda. Initiativet startede i 2008, hvor Randers Byråd besluttede at øve en indsats for at gøre FNs 2015-mål til virkelighed.
Journalist Jesper Søe fik som den første prisen i 2009. Det var en anerkendelse af hans mangeårige virke som journalist, redaktør og ikke mindst som initiativtager til nyhedstjenesten www.u-landsnyt.dk