Hvor står Norden i klimaforhandlingerne?

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Det kan man læse mere om i seneste udgave af webpublikationen “Analys Norden”, som graver i, hvad status er på klimaområdet i Norden og EU, skriver Nordisk Ministerråds Informationsafdeling i en pressemelding torsdag.

Klimakonferencen i København (COP15) blev af mange udråbt til en slem fiasko, men nu fortsætter FN-forløbet hen mod COP16 i Mexico City og man er i fuld gang med at følge op på topmødet i København.

FN’s store klimatopmøde i Bella Center i december blev af mange set som en lakmusprøve på en helt ny form for internationalt samarbejde – en form, som ikke førte til de store resultater, men ikke desto mindre har været med til at sætte en ny international dagsorden.

De fremstormende økonomier som BRIC-landene (Kina, Indien, Brasilien og Rusland) og det tætte samarbejde mellem en række udviklingslande satte på mange måder de traditionelle storspillere i international politik skakmat og både det danske formandskab for topmødet og det svenske EU-formandskab kom på en hård prøve.

I denne måneds udgave af Analys Norden kan man læse en vurdering af status på klima-dagsordenen i de nordiske lande og EU efter COP15, samt få indblik i, hvordan de nordiske lande samarbejder på klimaområdet.

Hvor står de enkelte lande og hvad vurderer vore skribenter, at fremtiden vil bringe?

Samtidig markeres med årets første udgave af det nordiske politiske tidsskrift en omlægning af Analys Norden.

Nu udkommer AN 6 gange årligt og kan læses på det nordiske samarbejdes officielle portal www.norden.org

– nærrmere betegnet
http://www.norden.org/da/aktuelt/nyheder/nyt-analys-norden-efter-cop15

Tekster i Analys Norden kan anvendes gratis mod angivelse af kilde og link: Analys Norden / www.analysnorden.org

Man kan læse mere om Nordisk Ministerråds engagement i COP15 på
http://www.norden.org/da/cop15

Yderligere oplysninger hos Michael Funch, tlf. 33 96 03 32 og e-mail [email protected]

Hvis der er spørgsmål kan Nordisk Råd og Nordisk Ministerråds informationsafdeling kontaktes på Tlf. 33 96 02 00 og e-mail [email protected]