Tid:
Sted:
Arrangør: N/A
Debatmøde: 2015-målene, økonomisk vækst og rettighedsbaseret udvikling
TID: Mandag d. 20. februar kl. 14-17
STED: Landstingssalen, Christiansborg, 1240 København K
TID: Mandag d. 20. februar kl. 14-17
STED: Landstingssalen, Christiansborg, 1240 København K
2015-målene fungerer i høj grad som omdrejningspunkt for dansk udviklingssamarbejde. Og der er fremgang at spore: Langt flere børn kommer i skole nu, målet om at halvere antallet af mennesker, som ikke har adgang til rent drikkevand er snart indfriet, og børnedødeligheden er faldet hastigt i hele verden. Men der er fortsat områder, der halter efter.
Udviklingsministeren mener, at arbejdet for og med rettigheder er afgørende for et succesfuldt dansk udviklingssamarbejde. Rettigheder forventes derfor at blive overliggeren i den nye strategi for Danmarks udviklingssamarbejde.
Men hvad betyder en rettighedsbaseret tilgang til udvikling? Hvordan kan en rettighedsbaseret tilgang bidrage til økonomisk vækst? Og hvordan kan økonomisk vækst bidrage til at opfylde 2015-målene? Kan rettigheder spille en mere offensiv rolle i indfrielsen af FN’s udviklingsmål efter 2015?
Seminaret stiller spørgsmålet, hvordan rettigheder kan være drivkraft i udvikling, og gennem en dynamisk debat vil seminaret udforske relationen mellem 2015-målene, økonomisk vækst og rettighedsbaseret udvikling.
Ekspertindlæg:
• Mac Darrow, chef for Millennium Development Goals Section, Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights. Mac Darrow har omfattende erfaring med menneskerettigheder og udvikling, både politisk, mellemstatsligt, operationelt og akademisk, og har skrevet flere publikationer om international menneskerettighedslovgivning, internationale organisationer og udvikling. Mac Darrow har tidligere arbejdet som konsulent for forskellige FN-organisationer.
• Charles Abugre Akelyira, regional direktør for Afrika, UN Millennium Campaign. Charles Abugre er uddannet udviklingsøkonom og har tidligere arbejdet for Christian Aid som leder af afdelingen for global politik og fortalervirksomhed. Herudover er Charles Abugre grundlægger af og tidligere direktør for Integrated Social Development Centre.
• Ole Therkildsen, seniorforsker indenfor politik og udvikling, DIIS. Ole Therkildsens ekspertise ligger indenfor statsopbygning, reformer af den offentlige sektor, decentralisering, god regeringsførelse, politisk økonomi af produktion, beskatning og kapacitetsudvikling. Ole Therkildsen leder DIIS’ forskningsprogram om eliter, produktion og fattigdom.
• Nanna Hvidt, direktør for DIIS, vil samle op og konkludere på oplæggene og debatten.
Seminaret foregår på engelsk.
Tilmelding senest d. 13. februar. Deltagelse forudsætter bekræftelse af tilmelding, hvor du også får program og yderligere baggrundsmateriale.
Tilmeld dig på https://survey.enalyzer.com/?pid=r7q7h6t6.