Tid:
Sted:
Arrangør: N/A
Fortælleraften – en verden i fattigdom
I samarbejde med Læreruddannelsen Zahle, inviterer Geografforbundet til et fortællearrangement ,hvor fotojournalisterne Jonathan Bjerg Møller og Miriam Dalsgaard fortæller om deres projekter om migration fra land til by, megabyer og befolkningens kamp mod fattigdom i Dacca i Bangladesh og slummen i Pumwani i Kenyas hovedstad, Nairobi.
I samarbejde med Læreruddannelsen Zahle, inviterer Geografforbundet til et fortællearrangement ,hvor fotojournalisterne Jonathan Bjerg Møller og Miriam Dalsgaard fortæller om deres projekter om migration fra land til by, megabyer og befolkningens kamp mod fattigdom i Dacca i Bangladesh og slummen i Pumwani i Kenyas hovedstad, Nairobi.
I deres fortællinger vil de bl.a. komme ind på, hvordan man menneskeliggør historier gennem fotos, og hvordan man som fotograf sørger for at opretholde en værdighed i billederne, uden at den barske historie går tabt.
Arrangementet foregår:
Tid: Tirsdag den 14. september, kl. 17
Sted: Læreruddannelsen Zahle, Linnésgade 2, 1361 Kbh. K
Deltagelse er gratis.
Tilmelding på Geografforbundets hjemmeside www.Geografforbundet.dk eller til Lise Rosenberg på e-mail [email protected] senest mandag den 6. september.
2010 er EU’s fattigdomsår, og det betyder, at der burde være ekstra meget debat om, hvordan fattigdom ødelægger hverdagen for mange europæere, og at vi burde være i fuld gang med at bekæmpe fattigdommen i Europa.
Hvor mange initiativer der er sat i gang, deres tyngde og i måske i særlig grad, hvad man skal gøre for at mindske fattigdommen, afhænger selvfølgelig af hvem man spørger.
Oplagt er det under alle omstændigheder at arbejde med fattigdom i geografiundervisningen, fordi faget, som det er beskrevet i faghæftet, beskæftiger sig med forudsætningerne for levevilkår i Danmark og den øvrige verden, fordi det handler om at forstå den verden, der omgiver os, og ikke mindst fordi det handler om, at eleverne får tillid til egne muligheder for stillingtagen og handlen i relation til menneskets samspil med naturen.
Set ud fra et pædagogisk synspunkt vil arbejdet med fattigdom i Europa måske have nogle fordele, frem for at arbejde med det på globalt plan. Det kunne i hvert fald tænkes, at eleverne ville have lettere ved at relatere sig til nogle problemstillinger, der udspiller sig i Danmark, evt. gennem et arbejde med den fattigdom de måske ser i bybilledet eller gennem et arbejde med nogle aktuelle avisartikler, der tager afsæt i noget, eleverne kender fra deres dagligdag.
Skriv jeres egen skoleavis om fattigdom
Vi forestiller os, at arrangementet bl.a. kan fungere som inspiration til de lærere, der tænker på at melde sig til Ekstra Bladets aviskonkurrence, der ligger i ugerne 43, 44 og 45.
Du vælger selv hvilken uge I vil deltage.
Temaet for efterårets aviskonkurrence er fattigdom og går i korte træk ud på, at eleverne skal producere deres egen avis. Avisproduktionen giver således eleverne mulighed for at udforske og forstå fattigdomsrelaterende problemer i forbindelse med deres produktion af avisen som efterfølgende trykkes i 1.000 eksemplarer og leveres på skolen – gratis.
Tanken er herefter at eleverne omdeler aviserne i lokalområdet og derigennem handler aktivt. Man kan læse mere om konkurrencen, som foregår i samarbejde med IBIS, på: http://ekstrabladet.dk/skole_forside/redaktionen/aviskonkurrence/article1201888.ece#ixzz0rhhLx17h Det er også her, du tilmelder dig og din skole.
De regionale kontaktpersoner i Storkøbenhavn og fagudvalg
Geografforbundet er en organisation af geografiinteresserede personer, mest lærere i hele uddannelsessystemet.
Vi arrangerer studierejser til diverse lande, ejer et forlag, prøver at fremme faget geografi, arrangerer regionale ekskursioner / virksomheds besøg – 0g nu prøver vi med dette.
Læs evt. mere på www.Geografforbundet.dk