Tid:
Sted:
Arrangør: N/A
Kraftfuldt musikalsk snapshot fra Vestafrika
Glæd dig til en festlig aften i selskab med to originale kvindelige solister fra Afrikas førende musiknation Mali. Doussou Koulibaly og Mouneïssa Tandina bliver akkompagneret af Oumar Koïta på strengeinstrumentet djeln’goni.
Tid: Fredag den 10. september, kl. 21
Sted: Huset i Magstræde, 1. Sal, Rådhusstræde 13, Kbh. K
Glæd dig til en festlig aften i selskab med to originale kvindelige solister fra Afrikas førende musiknation Mali. Doussou Koulibaly og Mouneïssa Tandina bliver akkompagneret af Oumar Koïta på strengeinstrumentet djeln’goni.
Tid: Fredag den 10. september, kl. 21
Sted: Huset i Magstræde, 1. Sal, Rådhusstræde 13, Kbh. K
Entré: 75 kr. eller partoutkort til Africa50: 350 kr. – se www.Africa50.dk
Arrangør: Venskabsforeningen Danmark-Mali / www.malinyt.dk i samarbejde med Africa50 / www.africa50.dk og Huset i Magstræde / www.husetmagstraede.dk
Koncerten er støttet af Center for Kultur og Udvikling
Mouneïssa Tandina er en klassisk singer-songwriter, som spiller guitar og trommer. Hun synger personlige sange med erfaringer fra sit liv.
Den 46-årige Mouneïssa Tandina begyndte sin karriere som trommeslager allerede som 16-årig på et tidspunkt, hvor kvinder i Mali normalt ikke spillede instrumenter.
Efter en professionel karriere blev hun gift som fjerde hustru i en traditionel familie. I begyndelsen støttede ægtemanden hendes musik, men senere ville han ikke tillade, at hun optrådte.
– Musik er en nødvendighed for mig. Jeg måtte droppe mit ægteskab for, at jeg kunne fortsætte med at spille, siger Mouneïssa, der begyndte at spille igen og har turneret med blandt andet Malis musikalske superstjerner Salif Keita og Oumou Sangaré.
Hun er bevidst om sin funktion som rollemodel for selvstændige kvinder: – Traditionelt er kvindeliv lig med et liv som husmor. Jeg viser, at det at spille musik er et lønarbejde. Kvinder skal også arbejde og tjene penge
Doussou Koulibaly har udgivet 2 albums med dansevenlig musik på det harpelignende instrument kamalén’goni, som traditionelt har været et instrument forbeholdt mænd. De senere år er kvindelige musikere ligesom Doussou begyndt at spille instrumentet.
Doussou Koulibaly er 29 og for nylig flyttet til Canada. Hendes sange handler om livet som ung i Mali og udfordringer med familie, venskaber og arbejde. I sine tekster bruger hun fabler og fortællinger til at sætte fokus på udfordringer i samfundet.
Musik i Mali handler om at udtrykke sig. I et nyt demokrati og et traditionelt samfund er musikken et af de vigtigste steder, hvor kvinder kan give deres mening til kende. Og publikum lytter til de kvindelige musikere!
Engang var Malis musik præget af mænd, som spillede timelange heltekvad for herskerne. I dag dominerer kvindelige kunstnere musikmarkedet og sætter kvindeliv på dagsordenen med funklende popperler.
Doussou Koulibaly og Mouneïssa Tandina deltager også i KonoKone, et musikalsk samarbejde mellem kvindelige musikere fra Danmark og Mali – www.konokone.net
Venskabsforeningen Danmark-Mali markerer med koncerten, at det er 50-år siden Mali opnåede selvstændighed fra Frankrig.
Yderligere oplysninger hos:
Lise Blom på tlf. 22 79 24 92
eller e-mail [email protected]