Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Kulturclash, opløste nationer og nye destinationer!

Tid: Udstillingen er åben fra fredag d. 10. september og løber til 7. november

Sted: Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3 D, 4000 Roskilde

Åbningstider: Tirsdag-fredag 11 -17 lørdag & søndag 12 – 16

Entre – læs også mere på http://images.dk/arrangement/66


Tid: Udstillingen er åben fra fredag d. 10. september og løber til 7. november

Sted: Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3 D, 4000 Roskilde

Åbningstider: Tirsdag-fredag 11 -17 lørdag & søndag 12 – 16

Entre – læs også mere på http://images.dk/arrangement/66

Udstillingen Localities tager udgangspunkt i undersøgelsen af den personlige oplevelse af lokale steder rundt omkring i verden og tematiserer således det lokale og det globale i en sidestillet sammenhæng. Titlen Localities henviser til byen Roskilde, men også til hvordan kunstnere forskellige steder i verden ser deres egen ”verden”.

Disse ”verdener” er zoner, som blander sig med hinanden og indeholder fantasier, frustrationer og fremmedgørelse. I den nuværende geopolitiske kontekst er opfattelsen af ”min verden” og ”mine billeder” mangfoldig og afhængig af, hvem der præsenterer (billederne) og hvem der modtager dem.

Via brugen af virkelige og fiktive fortællinger stiller kunstnerne på forskellig vis spørgsmålstegn ved de verdensbilleder, som vi dagligt modtager og ofte passivt forbruger.

Udstillingens værker:

Adel Abidin sætter ”livets brød” i ny sammenhæng, når 4 slipseklædte mænd spiller musik i videoen Bread of Life (2008). Wael Shawky kommenterer kulturelle sammenstød i videoen The Cave (2005), hvor han i et vestligt supermarked reciterer Koranen.

Den palæstinensiske kunstner Khalil Rabah åbner nyt kontor på museet med sit fiktive rejsebureau United States of Palestine Airlines (2006), mens Emeka Ogboh henter Lagos’ karakteristiske lydbillede til Roskilde i lydværket Lagos Soundscape (2008).

Esra Ersen inviterer publikum på rejse i videoinstallationen Passengers (2009), hvor en gruppe tyrkiske kvinder forlader deres kvarter i Istanbul og følges til Bosperus for første gang i deres liv. Kunstnergruppen Doing it for Daddy præsenterer den helt nye danmarksfilm Der er et yndigt land (2010) baseret på materiale indhentet i hjemlandet Sydafrika og færdiggjort i Roskilde.

Alen Aligrudic viser for første gang i samlet form værket Hilsner fra Jugoslavien (2003-2009) omkring en opløst nation. Værket består af fotografier fra Bosnien-Hercegovina blandet med billeder fra Danmark, som kun ved nærmere eftersyn er mulige at skelne.

Endelig præsenterer Moridja Kitenge Banza en ny union L’Union des Etats (2009) med eget flag, valuta og symboler. Værket er både en installation og en performance i form af en præsidentiel tale, som opføres til ferniseringen.

Kunstnere på udstillingen:
Alen Aligrudic (BA/DK), Adel Abidin (IQ/FI), Moridja Kitenge Banza (CG), Doing it for Daddy (ZA), Esra Ersen (TR/DE), Emeka Ogboh (NG), Khalil Rabah (PS) og Wael Shawky (EG)

Kuratorer:
Sanne Kofod Olsen (DK), Direktør, Museet for Samtidskunst
N’Goné Fall (SN/FR), uafhængig kurator
Samar Martha (PS/GB), uafhængig kurator

Katalog:
I forbindelse udstillingen er udgivet et katalog med tekst og fotografier om/af udstillingens værker.

My World Images Festival:
Udstillingen er en del af My World Images Festival, koordineret af Center for Kultur og Udvikling (www.cku.dk), men ligeledes et udstillingskoncept i sig selv. Mere information om My World Images på www.images.dk