Tid: 20/11/2024 18:00 til 20/11/2024 20:00

Sted: Solidaritetshuset, Griffenfeldsgade 41, 2200 København N

Arrangør: Mellemamerika Komiteen

Permakultur på tværs – oplæg (København)

Her vil gruppen blandt andet fortælle om nogle af de mange ting de har taget med sig hjem efter at have boet 3 uger i Guatemala hos vores partnere IMAP!

I Guatemala gennemførte gruppen både mere end 100 timers undervisning i permakultur design (PDC) med særligt fokus på maya cosmovison, alle blev permakultur design certificeret, og der samtidig en masse spændende møder og samtaler med lokalbefolkningen og besøg hos diverse lokale og græsrodsinitiativer såsom akro-skovplantning, bæredygtig kaffe produktion, traditionel vævning og besøg ved smålandbrug.

De vil også fortælle om de åbne have dage som kommunikationsform og hvordan der måske ikke er så stor forskel på praksis i lokalsamfund i Guatemala, mayaernes cosmovison og traditionelle principper og den permakultur du (måske) allerede kender fra en dansk kontekst.

Gruppen vil også fortælle om oplevelsen ud fra deres personlige erfaringer.

Oplægget er åbnet for alle og det er gratis at deltage. Det eneste vi forventer er et åbent sind, nysgerrighed og mod på at deltage.

Program for aftenen: (kommer snart)

Vi sørger for lidt snack og noget at drikke.

Vi glæder os til at se jer til dette spændende oplæg.

Find mere information på begivenheden på facebook eller vores hjemmeside.


Har du hjemmehørende frø eller stiklinger fra egen have? Tag dem gerne med som bidrag til haven eller for at bytte med andre på dagen.

Baggrund for projektet “Permakultur på Tværs”:

Kort sagt. Vi vil skabe oplysning og engagement i Danmark gennem Permakultur!

Hvorfor?

Permakultur, viden om biodiversitet og interesse i at leve mere bæredygtigt er gennem de seneste år blevet et større og større fokusområde for mange danskere. Det er et emne der er interesse for på tværs af generationerne, og som kun bliver mere relevant i takt med at vi ser manglende politisk indsats på klimadagsordenen og i den grønne omstilling. Denne kampagne er målrettet sig danskere, som allerede interesserer sig for permakultur i Danmark men som ønsker større viden om vigtigheden af en bæredygtig landbrugskultur – ikke kun i Danmark, men på globalt plan.

Med #PermakulturPåTværs ønsker at sammenkoble dette med Guatemalanske bønder og oprindelige befolkningers rettigheder samt vigtigheden af at beskytte biodiversiteten, som led i den grønne udvikling.

Vi ønsker at vise hvordan man også kan gøre en forskel for, blandt andet, den faldende biodiversitet i DK ved at starte i sin egen have og præge sit eget netværk til at inkorporere traditionelle principper og permakultur metoder i hverdagen.

Projektet er støttet af Udenrigsministeriets OpEn pulje.

Kontekst i Guatemala:

I Guatemala lever flere af de oprindelige befolkningsgrupper primært af landbrug. Selvom landet er et af de mest biodiverse i verden, og det er muligt at dyrke de fleste former for afgrøder, er det også blandt de lande i verden med den højeste procent af fejlernæring. Især blandt de oprindelige folk, som også udgør den fattigste del af landets befolkning. Dette sker, fordi de fleste afgrøder eksporteres til andre steder i verden, herunder Danmark. Afgrøderne kommer altså ofte ikke den lokale befolkning til gode, og de industrielle dyrkningsmetoder, som dækker store arealer med samme afgrøde (monokultur), udpiner jorden. Det er disse problematikker vi med projektet vil give målgrupperne forståelse for. Vi ønsker at styrke deres engagement i den grønne dagsorden og vise dem, at der er en global fælles kamp mod disse udfordringer som man kan bidrage til ved at starte i sin egen have indgå i permakultur-netværk i Danmark.

Om MAK:
Mellemamerika Komiteen (MAK) er en solidaritetsorganisation. Vores formål er at mobilisere en aktiv solidaritet med befolkningerne i Mellemamerika gennem tre hovedaktiviteter:

Udsendelse af arbejds- og solidaritetsbrigader til Costa Rica og Guatemala

Projektarbejde i Mellemamerika i samarbejde med lokale bevægelser og organisationer

Uddannelses- og informationsarbejde i Danmark

MAK støtter aktivt kampen for social retfærdighed, selvbestemmelse og menneskerettigheder. Vi prioriterer et ligeværdigt og direkte samarbejde med folkelige bevægelser i Mellemamerika hvor det primært er vores partnere der sætter dagsordenen