Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Seminar: Kan den private sektor reducere fattigdom?

Titlen på engelsk er: Markets for the Poor – Poverty and Microfinance

TID: Mandag d. 19. november kl. 9 – 17

STED: Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg, Auditorium SPs03 (Ersnt&Young Auditorium)


Titlen på engelsk er: Markets for the Poor – Poverty and Microfinance

TID: Mandag d. 19. november kl. 9 – 17

STED: Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg, Auditorium SPs03 (Ersnt&Young Auditorium)

At udligne fattigdom på globalt plan har været et centralt tema for NGOer og donorer gennem lang tid, men i de seneste år har også den private sektor involveret sig i et større omfang. Netop mulighederne for, hvilken rolle den private sektor og NGOer sammen kan spille i kampen mod fattigdom, er i fokus ved et seminaret.

Foreningen af Udviklingsforskere i Danmark (FAU), Danish Development Research Network og Dansk Forum for Mikrofinans (DFM) har i fællesskab sammensat programmet til et spændende seminar om den private sektors inflydelse på fattigdomsbekæmpelse.

Igennem de senere år har værktøjer og arbejdsmetoder som mikrofinans, den markedsbaserede tilgang, Markets for the Poor (M4P) og “Pro-Poor Growth” vundet frem, og seminaret vil tage udgangspunkt i disse tilgange til arbejdet med at udrydde fattigdom.

Indholdet vil bestå af to sessioner med åben diskussion på baggrund af internationale oplæg.

Den første oplægsholder er Ruth Stewart (Universities of London and Johannesburg), der er ekspert i mikrofinans og national udvikling, og vil fortælle om mikrofinansens muligheder for at fungere som værktøj i kampen mod fattigdom.

Den anden taler er Frank Lusby, der er grundlægger og direktør af Action for Enterprise, som er pionær-NGO i udviklingen af den markedsbaserede tilgang for NGOer. Disse oplæg og diskussioner følges op af mindre gruppediskussioner hvor problemstillinger og løsningsmodeller diskuteres og præsenteres.

Seminaret henvender sig til både forskere og professionelle, såvel som andre interesserede. Det er en særdeles god mulighed for at møde den allerfremmeste forskning og praksis på området, og det er samtidig et fokus DFM håber at kunne arbejde videre med i en kommende projektperiode.

Tilmelding:

Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet da der kun er et begrænset antal pladser.

Du kan tilmelde dig arrangementet ved at sende en e-mail til [email protected] senest d. 9. november kl. 12.

Det er gratis at deltage, og der er forfriskninger samt frokost inkluderet.

Se mere HER