Tid:
Sted:
Arrangør: N/A
Seminar: Migration med Gud i bagagen
TID: Mandag d. 17. oktober kl. 19
STED: Immigrantmuseet, Foreningslokalet, Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum.
TID: Mandag d. 17. oktober kl. 19
STED: Immigrantmuseet, Foreningslokalet, Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum.
I den danske offentlige debat er det ofte de muslimske indvandrere, som er i fokus, mens de kristne migranter er næsten usynlige. Ikke desto mindre er cirka 40 procent af alle indvandrere og efterkommere kristne. I dag er der over 200 migrantmenigheder i landet, og antallet er stigende. Men hvilken rolle spiller religionen for migranternes beslutning om at tage til Europa, og for hvordan de oplever mødet med det sekulariserede danske samfund?
”For nogle er det religiøse engagement det, som skaber kontinuitet i de omvæltninger, der naturligvis er forbundet med at bevæge sig flere tusinde kilometer til et samfund, som på mange måder adskiller sig fra det, de kender. Gennem det religiøse engagement holder migranterne kontakt til hjemlandet, men vi kan faktisk også se, at deres religiøse liv og troen hjælper dem til at finde sig tilrette her”, fortæller foredragsholderne, som blandt andet bygger deres viden på et feltarbejde hos en afrikansk pinsekristen menighed i København.
Med foredraget tages tilhørerne med på en rejse fra Vestafrika til Europa. Vi ser, hvordan de religiøse institutioner kan være med til at skabe et udsyn til resten af verden og til at etablere netværk på tværs af landegrænser og kontinenter. Undervejs på rejsen møder vi både de barrierer, migranterne oplever, men også det håb og de muligheder, som religiøse organisationer og troen tilbyder dem. Arrangementet kaster derved lys over denne ellers så oversete gruppe af migranter i Danmark.
Foredragsholderne, Ulla Lyndby Christensen og Ida Marie Vammen, er religionssociologer med speciale i religion og migration.
Tilmelding skal ske senest fredag d. 13. oktober på tlf: 72 35 61 00, via mail på [email protected] eller på
Immigrantmuseets Facebookside.