Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Workshop: Teknisk faglig træning og uddannelse inden for landbrug

Tid: Torsdag den 17. juni, kl. 09:30 – 16:00 (kaffe, morgenbrød og networking fra kl. 9)

Sted: Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Scherfigsvej 5, 2100 Kbn Ø

Arrangører: Uddannelsesnetværket – Fagligt netværk for dansk NGO-bistand til uddannelse i Syd – og Dansk Ungdoms Fællesråd


Tid: Torsdag den 17. juni, kl. 09:30 – 16:00 (kaffe, morgenbrød og networking fra kl. 9)

Sted: Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Scherfigsvej 5, 2100 Kbn Ø

Arrangører: Uddannelsesnetværket – Fagligt netværk for dansk NGO-bistand til uddannelse i Syd – og Dansk Ungdoms Fællesråd

Desværre er stort set alle uddannelsessystemer i udviklingslande – især i Afrika – gearet imod at uddanne børn og unge UD af landbruget og ikke IND i landbrug. Der findes stort set ikke landmandsuddannelser i anerkendt og organiseret form i noget udviklingsland i Afrika, hvorimod Asien er bedre med.

Det er én af årsagerne til at landbrugsudvikling i mange asiatiske lande er meget længere fremme end i Afrika. I de fleste afrikanske lande anses landbrug blandt unge stadig for at være en sidste udvej og ikke noget der kræver nogen særlig uddannelse.

Hvis det store udviklingspotentiel i landbruget i især Afrika skal realiseres er det bydende nødvendigt at få flere veluddannede landmænd og kvinder.

Her kan NGO’er spille en rolle ved at medvirke til en holdningsændring til landbrugsuddannelse som en løftestang ud af fattigdom. Ved at udvikle og støtte innovative uddannelser i landbrug kan NGOerne bidrage til at demonstrere at uddannelse gør en stor forskel også i landbruget.

De fleste NGOer har tætte kontakter til lokalbefolkninger – også i og ofte tættere kontakter til lokale myndigheder end “traditionelle donorer”.

• Facilitator: Flemming Winther Olsen, Senior Technical Advisor i Danida. Flemming W.O. har lang erfaring fra Syd med både med træning og udvikling af landbrugsuddannelser, og med programudvikling og monitorering indenfor landbrug. Erfaringen spænder over ansættelser hos FAO, Danida og MS i hhv. Kenya, Mozambique, Zimbabwe og Tanzania.

Case fremlæggelser tentativt ved CARE Danmark, Folkekirkens Nødhjælp og ADDA (Agricultural Development Denmark Asia).

Tilmelding: Senest mandag den 14. juni på
http://www.uddannelsesnetvaerket.dk/events.php?mode=submit2event&iEventID=297

Deltagelse i workshoppen er gratis for medlemsorganisationer i de 2 netværk (ansatte, frivillige og medlemmer af organisationerne). Hvis du er medlem af én af disse organisationer bedes du oplyse det ved tilmelding.

Andre er meget velkomne til at deltage i workshoppen mod en deltagerbetaling på 250 kr.

Hvis du ikke er medlem af én af vore medlemsorganisationer bedes du indbetale dette beløb senest den 14. juni 2010. Beløbet bedes indsat på Ibis’ konto i Nordea: 2191 5497-220-744. Betalingen skal mærkes med dit navn samt referencen: EI 17-05-10.