Resultater fra den mest omfattende undersøgelse af Kinas bestand af kæmpepandaer afslører, at der er 1.600 pandaer tilbage i den vilde natur. Den nye undersøgelse af pandaer og deres levesteder har været undervejs i 4 år og er gennemført af den offentlige skovadministration i Kina og WWF.
Til forskel fra tidligere undersøgelser, der har beregnet antallet af pandaer ud fra granskninger af udvalgte dele af pandaernes levesteder, har man dennegang forsøgt at tælle hver eneste panda ved at kombinere effektivt feltarbejde og avanceret GPS teknologi, skriver Verdensnaturfonden Danmark i en pressemeddelelse.
WWF har bistået Kinas offentlige skovadministration med økonomisk og teknisk assistance gennem hele undersøgelsen samt hjulpet med at udvikle den metode, der er brugt til at tælle pandabestanden.
Over 170 personer har arbejdet i 54 områder i Sichuan, Shaanxi og Gansu provinserne, hvor de har dækket et areal på mere end 23.000 km2. De har indsamlet data både ud fra fund fra pandaernes levesteder og den socioøkonomiske status blandt folk, der lever i områderne med pandaer.
Resultater fra undersøgelsen har hjulpet WWF med at identificere Minshan Mountain-området i Sichuan og Qinling Mountain-området i Shaanxi som vigtige steder for arbejdet med at beskytte kæmpepandaen.
Undersøgelsen peger samtidig på trusler mod pandaens overlevelse på lang sigt, bl.a. ringere (mere artsfattige) skove og krybskytteri. I løbet af de kommende år fokuserer WWF på at samle de beskyttede områder gennem genplantning af skov, aktiviteter mod krybskytteri samt overvågning af natur og dyreliv.
Regeringen i Shaanxi provinsen har i samarbejde med WWF taget initiativ til at skabe 5 nye pandareservater og 5 skovkorridorer, der genskaber forbindelsen mellem de vigtigste levesteder for pandaerne. Der er nu 40 reservater fordelt i Kina, som er beskyttede for pandaer – til sammenligning var der kun 13 for 20 år siden.
Yderligere information:
Olivier van Bogaert, WWF Internationals Press Office, tel.: 0041 22 364 9554 or 0041 79 477 3572 (mobile) [email protected]
Li Ning, WWF-China, tel.: 0086 10 6522 7100 ext. 223 or 0086 13691 167986 (mobile) [email protected]