Langsigtet skovbevarelse i Østafrika

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Skovbevarelse kan ikke finde sted uden aktiv medvirken fra den lokale befolkning. I teorien et enkelt udgangspunkt, men svært i praksis.

Derfor er det omdrejningspunktet for et nyt stort skovforvaltningsprojekt i Østafrika, som WWFs danske afdeling gennemfører i samarbejde med CARE Danmark og DOF-Birdlife Danmark (Dansk Ornitologisk Forening), skriver bladet “Levende Natur” i sin oktober-udgave.

I det næste toethalvt år skal lokalbefolkningen aktivt inddrages i planlægningen af fremtiden for deres skove. Projektet er indledt omkring 2 skove, der er vigtige for bevarelsen af den østafrikanske natur.

Det er Kasyoha Kitomi i det vestlige Uganda, der rummer mange chimpanser, og South Nguru i det centrale Tanzania, der byder på en række arter, som ikke findes andre steder i verden.

Ved at arbejde i de 2 områder samtidig er det muligt at udveksle erfaringer og ikke mindst at give de lokale mulighed for at møde og inspirere hinanden.

Danida har støttet projektet med 7 mio. kr., anfører “Levende Natur”, der udgives af WWF.