Magasinet Udvikling bliver til Magasinet 360°

360
Forfatter billede

Det er svært at være interesseret i udviklingslande, globale forhold og hvad der rører sig i verden uden at have stiftet bekendtskab med Magasinet Udvikling.

Det er blevet udgivet de seneste 43 år og har stolte traditioner for at levere kvalitetsjournalistik, der giver indblik i globale forhold.

Udenrigsministeriet skriver i en omtale af magasinets fornyelse, at ”360° er skrevet og fotograferet af nogle af Danmarks og verdens dygtigste journalister og fotografer”.

Udvikling har eksisteret siden 1974, hvor det blev udgivet som et tidsskrift. I en periode i 1990erne udkom det ti gange om året. Prisen lå først på 85 kr., siden på 125 kr. for et årsabonnement. Senere er magasinet gjort gratis at modtage.

I 2004 blev Udvikling slået sammen med Danidaavisen, og i 2011 relanceret i magasinformat.

Magasinet 360° trykkes fem gange om året i et oplag på ca. 21.500.

En af de fornyelser, der er sket i de seneste år, er at magasinet har fået en tydelig tilstedeværelses på sociale medier. På Facebook og Instagram udgiver magasinet løbende som @magasinet360 historier og nyheder i form af video, artikler og billedserier.

Magasinet kan bestilles gratis og læses online via www.magasinet360.dk

Tag med 360° ud i verden med det nye nummers hovedhistorier:

  • Det er blevet legitimt at sige det: Man kan tjene penge på at gøre verden bedre – Investeringer i at gøre verden bedre stiger markant i Danmark og Norden. Nye tal viser, at impact investment, der er investeringer i produkter med en gavnlig social eller miljømæssig værdi, er mangedoblet siden 2014. Hvorfor nu, og hvad betyder det? 360° har interviewet nogle af Danmarks og Nordens ledende iværksættere og investorer.
  • Steriliseret af staten – Omkring 300.000 kvinder og 25.000 mænd i Peru blev tvangssteriliseret fra 1995 til 2001 som et led i en statslig familieplanlægningskampagne. I dag benægter myndighederne de systematiske overgreb for at undgå erstatning til ofrene, der døjer med alvorlige fysiske og psykiske mén.
  • Et kurdisk ja – og hvad så? – Udsigterne til en reel selvstændig kurdisk stat ser dystre ud, selvom kurderne sagde ja ved den nyligt afholdte folkeafstemning. Manglende regional og international opbakning og en ikke-bæredygtig økonomi står i vejen. Så hvad kan kurderne bruge den høje ja-procent til?
  • Fotoreportage: 4.000 kroner for et liv – Der er stadig lang vej igen, før Colombias fred er sikret. Væbnede grupper forsøger at indtage vakuummet – tomrummet i de byer, som FARC efter afvæbningen ikke længere beskytter. Så vidt er 52 lokale ledere i år blevet myrdet. Tag med fotograf Mads Nissen til begravelse.
  • Mænd der hader omskæring af kvinder – Selvom omskæring er forbudt i Kenya, bliver omkring 90 procent omskåret i regionen Samburu. Nu tager mændene kampen op mod kønslemlæstelsen. ”Klitoris er som et batteri. Hvis du fjerner batteriet fra en lommelygte, bliver der mørkt.”
  • Fotoserie: På flugt – Blandt den halve million Rohingya-flygtninge, der nu befinder sig i Bangladesh, er nogle forsøgt brændt levende, skudt og voldtaget i Myanmar. Fotografen Jonas Gratzer har mødt nogle af dem i flygtningelejren Kutupalong, hvor Verdenssundhedsorganisationen og FNs Flygtningeorganisation forsøger at hjælpe flygtningene.
  • De krigsskadede ladt i stikken – Tusinder fik varige funktionsnedsættelser under slaget om Mosul. Mange lever nu en glemt tilværelse i teltlejre. Hjælpeorganisationer svigter de handikappede, lyder kritik.
  • Arktis – nu på topfem – Danmark vil være en arktisk stormagt, men kan det arktiske engagement blive en folkesag?, spørger Martin Breum i sit essay.

Find hele magasinet360 online her