Sognepræst Leif Vestergaard, Århus, der var med til at stifte det navnkundige Kirkernes Raceprogram, og blev dets første formand, fylder 60 år i dag fredag d. 3 oktober.
Han blev cand.theol. fra Aarhus Universitet i 1971 og samme år leder af Kirkernes Raceprogram, der beskæftigede sig med racismen i det sydlige Afrika og danske firmaers samhandel med apartheidlandet i særdeleshed.
Det var således ham og Jørgen Lissner, der stod bag en diger rapport om danske firmaers samhandel med Sydafirka, og som købte aktier i ØK og mødte op på mastodontens generalforsamling for at tale dens sydafrikanske investeringer imod. Rapporten var grundig og ØK trak sig ud.
Et af de første meget konkrete resultater af dansk solidaritetsarbejde med Den 3. Verden, som har indskrevet Leif Vestergaard i solidaritetsarbejdets Blå Bog.
Leif Vestergaard var i 22 år medlem af styrelsen i Folkekirkens Nødhjælp, de sidste år som næstformand. Siden 2000 har han været frivillig medarbejder i Nødhjælpen og varetager kontakten til arbejdet i Rumænien, der bl.a. omfatter projekter for gadebørn, skriver Berlingske Tidende fredag.
Hans engagement i det internationale og melllemkirkelige arbejde betyder medlemskab af Det mellemkirkelige Råd, og i Fredens Sogn, hvor han er præst ved Fredenskirken i Viby i det sydlige Århus, har han været med til at oprette forbindelse til en katolsk venskabsmenighed i Norditalien.
Leif Vestergaard er optaget af dialog mellem verdensreligionerne og formand for repræsentantskabet i den dansk-norske organisation, “Aeropagos”, der driver et center for dialog mellem kristne og buddhister i Hong Kong.
Der er åbent hus kl. 13-17 i dag i Fredenskirkens lokaler, Rosenvangs Allé 51, Viby J.