Mellemfolkeligt Samvirke anbefaler nu Søren Pind at fastholde målet om en stigning i bistanden (som regeringen reelt har frafaldet), at VK yder ekstra penge til at modstå klimaforandringerne (som regeringen blot tager fra u-landsmidlerne), at den stærkt udvidede privatsektorstøtte går til millioner af fattige småbønder (Pind taler til accompagnement af chokerede kritikere om at støtte kommercielle storlandbrug i stedet) og at der fortsat ydes bistand til Latinamerika (hvad Pind er lodret imod).
Det fremgår af organisationens høringssvar til udviklingsministeren og Danida om regeringens udspil til en strategi for fremtidens danske u-landsvirke.
Mellemfolkeligt Samvirke mener, at der er mange fornuftige analyser og flotte målsætninger i regeringsudkastet til en ny dansk udviklingspolitik. “Vi er enige i, at der fokuseres på menneskerettigheder og demokrati og opbyggelse af bæredygtige samfund”.
MEN, MEN: Samtidig har Mellemfolkeligt Samvirke følgende anbefalinger;
a) Danmark må fastholde målsætningen om en stigning i dansk udviklingsbistand – både i kroner og i procent af BNI – som et centralt element i en ny dansk udviklingspolitik.
b) Danmark må samtidig afsætte nye og additionelle (ekstra) ressourcer, som giver verdens fattigste mulighed for at begrænse og tilpasse sig klimaforandringerne.
c) Danmarks mangeårige indsats for at øge fattiges adgang til og kvaliteten i de sociale sektorer må være fundamentet for retten til udvikling og må derfor løftes op til en selvstændig sjette prioritet i udkastet til dansk udviklingspolitik.
d) Danmark må forsat have en stærk global tilstedeværelse, hvilket indebærer at der forsat gives bilateral udviklingsbistand til både Afrika, Asien og Latinamerika.
e) Mellemfolkeligt Samvirke anbefaler at Danmark fokuserer sin privatsektorindsats omkring landbrugssektoren og småbønderne, for at skabe økonomisk vækst nedefra og dermed sikre den danske målsætning om en klar fattigdomsorientering i udviklingsbistanden.
f) Konsekvenserne af den globale fødevarekrise skal fremhæves tydeligere og afspejles i de danske prioriteter. Danmark må derfor have større fokus på de mest sårbare og marginaliserede grupper, som typisk bor i udkantsområder, geografisk og økonomisk og ofte ikke nås igennem de offentlige programmer.
g) En markant styrkelse af NGO-bistanden må være et centralt element i en fremtidig dansk udviklingsbistand. MS foreslår derfor, at Folketingets partier støtter Venstres forslag om at øge støtten til de folkelige organisationer med 25 procent over de kommende 5 år.
Man kan se hele høringssvaret på
http://www.ms.dk/graphics/ms.dk/dokumenter/andre_politikomr%E5der/ms%20h%F8ringssvar%20ny%20strategi%20final.pdf