Mimi om stop for u-landsoplysning: Ufattelig beslutning, der skader de fattige

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) ønsker at fjerne støtten til den brede danske u-landsoplysning. Red Barnet finder forslaget uigennemtænkt – og på lang sigt til skade for verdens fattigste, hedder det i en presseudtalelse fra organisationens generalsekretær, Mimi Jakobsen, onsdag.

Mimi Jakobsen fortsætter:

– Jeg fatter ganske enkelt ikke ministerens beslutning. Vi er alle sammen enige om, at vi skal fastholde og styrke danskernes engagement og støtte til u-landsbistanden. Det gør vi bl.a. via det gode solide oplysningsarbejde om fattige børn og voksnes levevilkår, som organisationerne har udført og udviklet siden 1960erne.

– Uden den u-landsoplysning, som organisationerne udfører, vil danskerne gå glip af vigtig viden om u-landsforhold og globalisering. Det er vel ikke ministerens interesse? spørger hun retorisk.

Red Barnet afviser, at oplysningsmidlerne er blevet brugt til ”egen-profilering “, som ministeren hævder i Jyllandsposten onsdag. Red Barnet har bl.a. brugt oplysningsmidler til produktion af TV-udsendelser, undervisningsmateriale til skoleelever, og debatmateriale til dansk erhvervsliv om virksomheders sociale ansvar i forbindelse med børnearbejde.

– Jeg håber ministeren vil se på det arbejde, vi har lavet. I Red Barnet har vi med vore oplysningsprojekter bl.a. vist, hvordan det er at være børnearbejder, at leve som barn i prostitution – eller leve som børnesoldat i Uganda. Via vores oplysningsarbejde har vi været talerør for verdens fattigste børn – vi har ikke ”profileret” Red Barnet, siger Mimi Jakobsen

For flere oplysninger kontakt: Pressemedarbejder Mette Hilden tlf. 24 21 45 35 og 88 24 85 78, Red Barnet, Rosenørns Allé 12, 1634 Kbn V, Tlf 3536 5555, www.redbarnet.dk