Moderne slaveri bliver et tema på årets Roskilde Festival

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Slavehandel bliver et tema på Roskilde Festival, idet pantindsamling på festivalpladsen skal hjælpe ofrene for moderne slaveri i Cambodja, skriver Folkekirkens Nødhjælp i sit seneste nyhedsbrev primo maj.

Handel med med mennesker hører nemlig ikke kun fortiden til. Derfor samarbejder Folkekirkens Nødhjælp i år med Roskilde Festival om at hjælpe ofrene.

Med Cambodja som udgangspunkt vil festivalpladsen også blive centrum for events og happenings, der retter søgelyset mod et problem, som mindst 27 millioner mennesker lider under.

Et af de mange ofre for moderne slaveri er den 14-årige Moeung Sarorn fra Cambodja, som projektmedarbejder Sofie Schousboe Laursen fra Folkekirkens Nødhjælp har mødt på en studietur i det fattige sydøstasiatiske land.

– Hendes mor solgte hende i 2 omgange. Først til en kunde, som betalte 800 amerikanske dollars, fordi Sarorn endnu var jomfru. Dernæst til et bordel i hovedstaden Phnom Penh for 100 dollars, fortæller Sofie Schousboe Laursen.

Efter måneders mareridt på bordellet lykkedes det Sarorn at komme til et krisehjem i Phnom Penh, som Folkekirkens Nødhjælp samarbejder med.

– Slaveri er et globalt problem, og selv om det i år er Cambodja, vi sætter fokus på, skal det bekæmpes i mange lande, siger Sofie Schousboe Laursen.

Folkekirkens Nødhjælp har været med på Roskilde Festival siden 2002. Pantpenge fra flasker, dåser og glas, der samles sammen af frivillige, vil gå til både at bekæmpe slaveriet og støtte dem, der er blevet ofre for moderne slaveri.

Man kan melde sig som indsamler på Roskilde Festivalen på tlf. 25 50 21 15 eller på mail til [email protected]