Det gælder både i bestræbelserne på at forhindre at sende klimaskadelige gasser op i atmosfæren og i at værne os mod de konsekvenser, det har.
Ny forskning fra centret GCARE ved Surrey Universitet giver et nærmere indblik i anvendelsen af NBS (Nature Based Solutions), som det hedder, i forbindelse med tilpasning til klimaændringer.
“Her hos GCARE er vi overbeviste om, at hvis vi skal have succes i kampen mod klimaforandinger må NBS (Nature Based Solutions) være det første forsvarsværn”, siger Prashant Kumar, direktør for centeret.
Et tredje nyere studie publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science konkluderer, at det nuværende globale tab af natur bl.a. svækker beskyttelse af kystområder mod voldsomme vejrfænomener.
Tab af natur er en trussel for milliarder
Naturen er i tilbagegang på hele kloden. Og det har ikke bare konsekvenser for vores omgivelser, men også for os selv, konkluderede en stor rapport i foråret.
publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science.
Det slyldes særligt, at mennesker i de egne er mere afhængige af naturen end man er mange andre steder.
De urbane hedeøer
Derfor efterspørger miljøagenturet mere bæredygtige løsninger. Og der er ved at ske noget rundt omkring i verden.
grønne tag og facader med græs eller andre planter på overfladen. Det kan give et mere behageligt indeklima og renser samtidigt luften for partikler.
Naturen bliver dog allerede taget i brug for at reducere omkostninger for økonomi og mennesker af de mange tragiske begivenheder. Forskerne har undersøgt 300 af disse i Europa, og de konkluderer, at 56% af dem skal beskytte mod oversvømmelser.
Den nye forskning fra GCARE er en del af projektet OPERANDUM, som er støttet af EU og skal hjælpe politkere og beslutningstagere med at tage naturen i anvendelse i kampen mod klimaforandringer.