NGO-træf 2006 i Vejle – Vær med til at diskutere civilsamfundsarbejdet

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Lørdag den 18. og søndag den 19. marts inviteres 250 aktivister, NGO-folk og politikere til at gøre status over, hvordan Danidas civilsamfundsstrategi fra 2000 fungerer, og hvorfor det danske NGO miljø fortsat bør spille en aktiv rolle i udførelsen af strategien.

Anne Mette Nordfalk, informationsmedarbejder
Mellemfolkeligt Samvirke

”Vi støtter civilsamfundsstrategien, fordi den stemmer overens med Mellemfolkeligt Samvirkes eget udgangspunkt: At mennesker i Syd selv skal formulere egne behov og støttes i at opnå indflydelse. Samtidig er træffet er en mulighed for at påvirke civilsamfundsstrategien ift. de erfaringer, vi har gjort os”.

Sådan siger generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvike, Lars Udsholt, der som medlem af træffets styregruppe har været med til at udtænke de overordnede retningslinier for træffet.

Netværk på flere planer

NGO-træf 2006 danner ramme for dialog og styrkelse af netværk mellem 170 indbudte NGOer samt mellem NGOer og indbudte politikere – heriblandt udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

Konkret består træffet af cirka 7 tematiske udstillinger og workshops:
– Folkelig forankring
– Fortalervirksomhed
– Partnerskaber
– Kapacitetsudvikling
– Monitorering og evaluering
– Børn og unge
– Hiv/aids
– Monitorering og Evaluering

Hvert tema udgør en tværgående arbejdsgruppe, der forud for træffet står for en udstilling samt workshops om temaet.

MS på NGO-træf 2006

Mellemfolkeligt Samvirke har bl.a. engageret sig i Monitorering og Evaluering (M&E).

– I gruppen arbejder vi på at udveksle erfaringer og styrke samarbejdet omkring dokumentation af arbejdet i Syd internt og i forhold til Danida samt at skabe de bedste muligheder for at lære af vores erfaringer, siger Lene Christensen, den ene af Mellemfolkeligt Samvirkes 2 arbejdsgruppedeltagere.

Arbejdsgruppen skal altså gøre status over M&E ud fra de samlede erfaringer og samtidig være udgangspunkt for metodeudvikling på området.

Udover muligheden for at lære mere om erfaringerne med de 7 temaer og diskutere, hvordan man som aktivist eller NGO arbejder fremadrettet med dem i forhold til civilsamfundsstrategien, giver træffet mulighed for at lære de danske NGOer nærmere at kende på træffets NGO-udstilling samt ved præsentation af cases fra NGOernes daglige arbejde.

Tilmeldingsfrist er 1. februar til [email protected]

Læs mere om deltagerne, indholdet af de 7 temaworkshops og om træffets program i øvrigt på www.ngo-traef.dk

Læs mere om civilsamfundsstrategien på www.um.dk