Ny bog: Opråb fra ruinerne

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Af Peter Keiding (Fagbladet 3F)

“Stedet gjorde voldsomt indtryk på mig. Det er fyldt med stærke billeder og med vrede, afmagt og sorg”. Sådan siger fotografen Søren Zeuth efter et besøg i februar ved ruinerne af den sammenstyrtede tekstilfabrik, Rana Plaza, i Bangladesh. Det er der kommet en fotobog ud af.

Torsdag d. 24. april var det et år siden, at mindst 1.134 arbejdere omkom, da Rana Plaza kollapsede i Savar uden for Dhaka, hovedstaden i Bangladesh. Det er den værste katastrofe i tekstilindustriens historie og de mange efterladte venter stadig på erstatning.

Den 22. april udkom bogen “Rana Plaza Fashion”, der i billeder fortæller historien om kollapset og ofrene. Søren Zeuth står bag udgivelsen. Han besøgte i foråret ruinerne som freelancefotograf for Fagbladet 3F.

“Det gjorde voldsomt indtryk. Arbejderne blev tvunget ind på fabrikken mod deres vilje, så historien handler helt enkelt om, hvordan vi behandler folk i den globale produktion af modetøj”, siger Søren Zeuth.

En lang række vestlige tøjselskaber fik produceret tøj på fabrikken.

Udstilling og bogen

Den 24. april åbnede en udstilling på Arbejdermuseet i Rømersgade i København (nær Nørreport station) med billeder fra Rana Plaza Fashion.

Bogen er udgivet med støtte fra fagforbundet 3F og 3F’s Medie- og Kulturfond. Den kan bestilles på [email protected]

I respekt for ofrene

Læs videre på
http://www.fagbladet3f.dk/2-sektion/lev-bedre/f098867d95164e85a2321cdf7978a0b8-20140422-ny-bog-oprb-fra-ruinerne

Se også nogle af Søren Zeuths bevægende billeder på
http://www.fagbladet3f.dk/temaer/bangladesh/25299e558deb4cae8d7f964f37e96802-20140416-efter-ulykken-skbner-p-rana-plaza