”Med Dariush Rezai får Sweco Danmark en landechef med lang erfaring fra, og stor viden om, det danske marked. Han har gennem sin karriere bevist, at han kan skabe store resultater og udvikle organisationer", siger Tomas Carlsson, CEO for Sweco.
Dariush Rezai har været "President of Mobile Communication" i Eltel siden september 2011, men starter i rollen som landechef for Sweco Danmark senest den 1. april 2017.
Rezai har mange års erfaring fra det danske marked især inden for service- og byggesektoren, hvor han har haft en lang række lederstillinger hos NCC, Accenture og Deloitte. Han har fokus på udvikling af såvel kunderelationer som medarbejdere.
”Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at gøre Sweco til Danmarks mest respekterede vidensvirksomhed inden for ingeniørrådgivning, miljøteknologi og arkitektur", siger Dariush Rezai, Sweco Danmarks nyudnævnte landechef. og fortsætter:
"Med vores lokale tilstedeværelse, kundefokus samt ekspertise fra 14.500 ingeniører og arkitekter i Europa, befinder Sweco sig i en unik position, hvor vi er i stand til at planlægge og designe fremtidens byer og samfund”.
Dariush Rezai bliver en del af Swecos Executive Team. John Chubb fortsætter som landechef for Sweco Danmark indtil den 31. marts 2017.
Sweco om Sweco
Sweco planlægger og designer fremtidens byer og samfund. Arbejdet resulterer i bæredygtige bygninger, effektiv infrastruktur og adgang til elektricitet og rent drikkevand. 14.500 medarbejdere i Europa, men løser hvert år opgaver i 70 lande verden over. Sweco er den største virksomhed inden for arkitektur- og ingeniørrådgivning i Europa med en omsætning på omkring 15,2 milliarder svenske kroner (1,7 milliarder euro).
Se om et stort projekt, koncernen er involveret i ude i Bangladesh, på
https://globalnyt.dk/content/syv-aar-1800-km-vandroer-og-rent-vand-til-seks-millioner-mennesker
Da Carl Bro blev afhændet i 2006
Rådgivningskoncernen Carl Bro, der var en af de største konsulentaktører i dansk bistand, blev afhændet til den børsnoterede hollandske rådgiver Grontmij i juli 2006.
Sammen blev de Europas femtestørste rådgivningsvirksomhed med en omsætning på 5,4 milliarder kr. og 6.210 ansatte, skrev Berlingske.
Sælgerne af Carl Bro var først og fremmest det svenske investeringsselskab Bure, som havde været storaktionær siden 2001, og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Carl Bro-fonden og en række tidligere og nuværende ledende medarbejdere.
Prisen var fastsat til godt 1,2 milliarder kr., hvoraf de 1.025 mio. kr. faldt som kontant betaling og resten var nyudstedte aktier i Grontmij. Til sammenligning blev Carl Bro i efteråret 2002 værdisat til 525 mio. kr., da den svenske rådgivningskoncern Sweco bød på Carl Bro.
Dengang gik handelen i vasken, fordi det viste sig, at Carl Bro havde voldsomme økonomiske problemer. Birgit Nørgaard, der var tiltrådt som admin. direktør i foråret 2001, var begyndt på en voldsom sanering af den skrantende koncern og kunne snart præsentere koncernens bedste resultat nogensinde.
Swecos overtagelse gik nok i vasken første gang, men kom i hus da Sweco så senere slugte Carl Bros dav. køber – hollandske Grontmij.