Oxfam IBIS: Finansloven er ikke markant nok

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

En stor del af finansieringen af flygtninges første år i Danmark kommer fra udviklingsbistanden. Færre flygtninge i Danmark giver derfor flere penge til verdens fattigste. Eftersom der er kommet færre flygtninge til Danmark end forventet det sidste år, og at der er forventning om, at der kommer færre flygtninge til Danmark i 2019, tilbageføres nu 1,1 milliard kroner til bistanden.

”Danmark bør gå forrest i at bekæmpe ulighedskrisen med investering i kvalitetsuddannelse og i arbejdet for effektive skattesystemer på verdensplan”, siger hun.

”Jeg håber, at de bed mærke i, at Macron i sit møde med danske unge studerende netop fremhævede stigende ulighed som en af de største hindringer for en mere retfærdig verden, samt at de lader sig inspirere i Macrons fokus på uddannelse.”

”Oxfam IBIS mener, at kvalitetsuddannelse til alle er en af vejene til mindre ulighed. Og det gælder både kvalitetsuddannelse i verden og herhjemme. Kvaliteten i det danske uddannelsessystem er i risikozonen efter regeringens beslutning om at fortsætte de urimelige grønthøst-nedskæringer på uddannelse (omprioriteringsbidraget). Det vil koste på kvaliteten af den uddannelse unge i Danmark får – en kvalitet vores samfunds fremtid er afhængig af”, siger Mie Roesdahl.