Penge til børn i krise i Afrika

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har bevilget 10,9 mio. kr. til Red Barnets arbejde for børn i krisesituationer i Etiopien, Uganda, Somaliland og Angola, skriver organisationen i en pressemeddelelse mandag.

Red Barnet vil med de midler det kommende år gennemføre projekter for børn i:

ANGOLA, hvor Red Barnet i samarbejde med partnere træner lærere og genopbygger skoler. Red Barnet styrker de lokale myndigheder og strukturer ved at øge kvalitet i undervisning og arbejder samtidig på at få flere børn i skole.

SOMALILAND, hvor Red Barnet i samarbejde med partnere og myndigheder etablerer alternative skoler, da de formelle skoler ikke kan dække børnenes behov for uddannelse.

ETIOPIEN via et fødevareprojekt, der sikrer, at børn og deres mødre ikke lider af underernæring. Maden gives delvist i forbindelse med undervisning i skolerne for at fastholde børnene i uddannelsessystemet.

UGANDA, hvor Red Barnet giver ernæringstilskud til underernærede børn mellem 6 måneder og fem år. Børnene lever i lejre for internt fordrevne med deres forældre.

– I Red Barnet er vi meget glade for ministeriets opbakning til det arbejde, vi udfører for børn i krisesituationer i Afrika, siger organisationens programchef, Niels Hjortdal, og fortsætter:

– Vi ser det som en vigtig anerkendelse af, at børn har helt særlige behov i krisesituationer, som kræver specifikke indsatser. Vi glæder os også over, at ministeriet anerkender, at Red Barnet har en særlig ekspertise på dette område og forleden var vært ved en konference i New York for medlemmer af Sikkerhedsrådet om netop dette emne.

For yderligere information kontakt Niels Hjortdal tlf.; 35 24 85 17

Mette Hilden, pressemedarbejder, Red Barnet, tlf.: 88 24  85 78 /24 21 45 35, [email protected], Rosenørns Allé 12, 1634 Kbn V