Red Barnet angrebet i Afghanistan

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

Ifølge BBC er mindst 2 personer blevet dræbt og 12 såret ved angrebet mod Save the Child i Jalalabad. Der er endnu ikke oplysninger om identiteten på de dræbte og sårede.

Angrebet blev indledt med en selvmordsbilbombe omkring kl. 9 lokal tid, hvorefter en raket blev affyret mod porten og et antal personer bevæbnet med tunge håndvåben trængte ind i bygningen.

Kort tid efter ankom sikkerhedsstyrker til området, hvor de indledte kamp med angriberne.

Endnu har ingen gruppe taget ansvar for angrebet.

Fra organisationens danske afdeling lyder det:

”Det er så meningsløst og vækker dyb sorg. Vores tanker går til vores gode kolleger i Jalalabad, der gør et utrætteligt arbejde for at hjælpe børn i det konfliktramte område. Der er en uhyggelig tendens til at ramme humanitære organisationer og nødhjælpsarbejdere som strategiske mål i konflikter, det er afskyeligt og fuldstændigt uacceptabelt,” siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.

Jalalabad er hovedby i provinsen Nangarhar, der ligger ved grænsen til Pakistan.

Tidligere på måneden, 20. januar, blev Hotel Intercontinental i hovedstaden Kabul angrebet af Taliban. Angrebet kostede 20 livet. Det menes, at angriberne gik specifikt efter udlændinge og 13 af de dræbte var da også udlændinge.

Angreb på hjælpeorganisationer er ikke noget nyt i det krigshærgede Afghanistan. I oktober 2017 meddelte Internationalt Røde Kors, at organisationen trak sig ud af en række byer på grund af sikkerheden. I perioden december 2016 til oktober 2017 var organisationen blevet angrebet direkte tre gange.

Læs mere om Save the Children Afghaistan