RedBarnet fik over 10 mio. kr. ind ved søndagens store landsindsamling

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Omkring 12.000 danskere samlede ind under Red barnets årlige landsindsamling søndag, og indtil videre viser resultatet, at danskerne har givet over 10 millioner kroner.

Det er rekord og 2 millioner mere end sidste år, skriver Red Barnet på sit website mandag.

– Vi er mere end tilfredse. Vi har aldrig haft så mange indsamlere, og vi har aldrig fået så godt et resultat. Det er rigtigt flot – også set i lyset af, at danskerne i forvejen har givet så mange penge til sultkatastrofen i Afrika, siger Morten Kjær Petersen, kommunikationschef i Red Barnet.

Kronprinsen siger tak

Alle indsamlere får en henvendelse fra Red Barnets pro-tektor, Kronprins Frederik, på mail.

Han takker for den tid, de har brugt og den hjælp, de har været med til at give børnearbej-derne i Bangladesh og børnene på Afrikas Horn. Kronprinsen opfordrer også de frivillige til at melde sig igen næste år.

– Og så vil vi da også gerne opfordre til de danskere, der ikke var hjemme, da indsamlerne kom forbi, til at støtte via det girokort, de har fået. For trods det meget flotte resultat er der desværre stadig enormt behov for hjælp, siger Morten Kjær Petersen.

Pengene går til:

Omkring 8 millioner børn i Bangladesh er børnearbejdere – over 1 million af dem arbejder under farlige forhold.

Red Barnet accepterer ikke det skadelige børnearbejde. Men vi bliver nødt til at være realistiske og tage udgangspunkt i, at fattige børn kan blive tvunget til at arbejde for at overleve.

Derfor samarbejder Red Barnet med virksomheder og lokale partnere i et projekt, hvor børnene får undervisning, praktisk uddannelse, praktikophold og til sidst et job under ordentlige forhold, hedder det.

Børnene på Afrikas Horn sulter. Pengene fra landsindsamlingen går også til det langsigtede arbejde i Somalia og Etiopien.

Red Barnet arbejder bl.a. på at mindske konsekvenserne ved tørke. Befolkningen har brug for at lære nye metoder til at forebygge og forberede sig på katastrofer – f.eks. ved at beskytte vandkilder, dyrke tørkemodstandsdygtige afgrøder og finde alternative indtjeningsmuligheder for at undgå sult i fremtiden.

Kilde: www.redbarnet.dk