Rundt om jobs i Mellemfolkeligt Samvirke

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

STEN ANDREASEN (48) er taget til Katmandu for at overtage posten som landechef for Mellemfolkeligt Samvirke i Nepal, hvor især arbejdet med demokrati og menneskerettigheder står i fokus.

Sten Andreasen har en kandidatuddannelse fra Roskilde Universitetscenter i internationale udviklingsstudier og kommunikation og har de seneste 5 år været ansat som programkoordinator for den danske komite for hjælp til afghanske flygtninge, DACAAR. Før det har han bl.a. arbejdet i Mellemfolkeligt Samvirkes internationale afdeling og været landechef for MS i Tanzania.

Kommunikationschef TINE LANGE forlader Mellemfolkeligt Samvirke for at hjælpe med at udvikle kommunikationen og opbygge en tænketank i et helt nyt selskab kaldet C4 World A/S. C4 World A/S er en ny elektronisk platform, som arbejder på at udrydde fattigdom i tilknytning til 2015 Målene. Det sker ved at skabe lokale bæredygtige virksomheder i Afrika. Det er C4s mål at samle mange forskellige kræfter, der skal samarbejde om at nå målene inden 2015. Kjaer Group A/S er investor i selskabet.

ANNE ELISABETH KOBÆK er taget til Nepal, hvor hun de næste 2 år skal arbejde som udviklingsarbejder for Mellemfolkeligt Samvirke. Hun skal bo og arbejde i Nepalganj i Himalaya-landets vestlige del, hvor hun skal fungere som rådgiver hos 2 af Mellemfolkeligt Samvirkes partnerorganisationer. Begge arbejder med kvindegrupper med fokus på kasteløse kvinders rettigheder.

Anne Elisabeth Kobæk har en BA i erhvervsøkonomi og administration, og i 2005 dimitterede hun fra Handelsshøjskolen i København med en Cand. Merc. i International Business and Development Studies. Hun har tidligere arbejdet indenfor udviklingsbranchen i henholdsvis Bangladesh og Guatemala. Anne Elisabeth Kobæks oplevelser i Nepal kan følges på hendes weblog: http://nepalanne.blogspot.com

HANS GORM ANDERSEN (34) er udsendt til Nepal for Mellemfolkeligt Samvirke, hvor han skal arbejde med overvågning og evaluering. Hans Gorm Andersen er født og opvokset i København og Viby Sj. og uddannet fra RUC, hvor han har skrevet ph.d om Nepals politiske system. Han skal i Nepal evaluere de systemer Mellemfolkeligt Samvirke anvender til at se, hvordan og i hvilket omfang Mellemfolkeligt Samvirke når sine mål med at sikre bedre vilkår for de fattige og marginaliserede.

MARINA BUCH KRISTENSEN er taget til Kampala i Uganda for Mellemfolkeligt Samvirke, hvor hun skal arbejde for partnerorganisationen AntiCorruption Coalition Uganda. Det er en platform af lokale organisationer, der på hver deres måde beskæftiger sig med at bekæmpe korruption. Bekæmpelse af korruption og indførelse af bedre regeringsførelse er en central del af MS-visionen om at sætte ind mod strukturelle årsager til fattigdom.

Marina Buch Kristensen har boet mange år i Bryssel, hvor hun har arbejdet med budget kontrol og institutionelle reformer som politisk rådgiver i Europa Parlamentet for de danske socialdemokrater og som koordinator for den Europæiske Venstrefløjsgruppe i Parlamentets budgetkontroludvalg.

LENE ANDERSEN er rejst til det sydlige Zimbabwe, hvor hun udsendt af Mellemfolkeligt Samvirke skal arbejde som rådgiver for en lokal hiv/aids-organisation IGAC. IGAC, der er drevet af over 4.300 frivillige, yder støtte til hiv-smittede og aidsramte. Lene skal bistå organisationen ved at udvikle af informations- og uddannelsesmateriale om forebyggelse af hiv/aids samt identificere nye tiltag for specielt udsatte grupper.

Lene Andersen kommer fra et arbejde som praktik- og jobformidler for flygtninge/indvandrere ved Beskræftigelsesafdelingen – Integration i Aalborg Kommune. Hun er uddannet folkeskolelærer og har en Master i Udviklingsstudier fra Aalborg Universitet.