Hvilken abort ville du vælge? Sådan lyder det indledende spørgsmål til Christian Friis Bach (R) i en opfordring til danskerne om at skrive under på en protestadresse til udviklingsministeren. Opfordringen kommer fra foreningen Sex & Samfund og giver ministeren fire valgmuligheder: • Få prikket hul på fostersækken med cykeleger eller en bøjle? • Hoppe ned fra en høj trappe eller blive slået hårdt i maven? • Stikke et kyllingeben eller en kvist op i livmoderen? • Drikke vaskemiddel, terpentin eller urtemiks med kokasser? Kvinder vælger især usikre aborter, når de ikke har andre valg, hedder det. Hver 11. minut dør en kvinde af usikker abort – endnu flere bliver syge og invaliderede. De fleste er unge piger under 18 år. "Derfor er jeg med til at sende dig cykeleger. De er symbol på de illegale og usikre aborter, som Sex & Samfunds frivilliggruppe sætter fokus på". Det hedder videre i appellen: Jeg appellerer til, at seksuel og reproduktiv sundhed bliver prioriteret højt i den nye udviklingsstrategi. Regeringen skal sikre øget støtte til de lokale organisationer, så de kan arbejde for, at alle kan få adgang til information, prævention og sikre aborter. Støt Sex & Samfunds kampagne mod livsfarlige aborter i verdens fattigste lande ved at sende Christian Friis Bach din underskrift og cykeleger. Som led i Sign of Life kampagnen sætter Sex & Samfund fokus på, at mødredødelighed er den største dødsårsag blandt afrikanske teenagepiger. Derfor har vi sat en underskriftsindsamling i værk. Denne stiller skarpt på, at 47.000 kvinder hvert år rundt om i verden dør på grund af usikre aborter, og 8,5 millioner oplever alvorlige komplikationer. Underskriftsindsamlingen er målrettet Christian Friis Bach og appellerer om, at seksuel og reproduktiv sundhed bliver prioriteret højt i den nye udviklingsstrategi. Desuden skal regeringen sikre øget støtte til de lokale organisationer, så de kan arbejde for, at alle kan få adgang til information, prævention og sikre aborter. Man kan skrive under på www.sexogsamfund.dk/Default.aspx?ID=29069
Relaterede artikler
Fondene betaler – nogen kvaler?
“Rigtig mange fonde kan godt lide at bruge deres penge på ting, hvor de kan være sikre på, hvilke resultater…
De sidste vindere af Nairobi-prisen er fundet
Efter 48 års virke lukker og slukker Nairobi-klubben med tildelingen af to ærespriser til henholdsvis Dansk PEN & Mille Rode…
Nødråb fra et presset civilsamfund: “Vi svigter vores ansvar”
Ved Morten Nielsen på vegne af 86 danske mindre udviklingsorganisationer (se bunden af indlægget) Vi svigter civilsamfundsorganisationerne i det Globale Syd.…
Uden mærkbare resultater kan næste valg blive enden på den store fredsaftale
Merete Hansen er selvstændig konsulent og Mogens Pedersen har været Danmarks ambassadør i Bolivia og Colombia, foruden i flere afrikanske…
Klassisk udviklingspolitik er også pragmatisk
Det polske Europa-Parlamentsmedlem Robert Biedron fra Socialist-gruppen er næstformand i det udviklingspolitiske udvalg. Hvad bliver din gruppes fokus i den…
Danske gymnasielever støtter Zimbabwes glemte unge: ”Vi forsøger at blive hørt, men ingen hører os”
Den 20. november holder Danmarks gymnasieelever fri. Eller, fri fra skole, i hvert fald, når oldtidskundskab og matematik for en…
Gymnasieelever gik glip af besøg fra Kenya: “Visum-afslag viser, regeringen ikke tror på ligeværd med Afrika”
Svendborg Gymnasium var en af de danske uddanelsessteder, der gik glip af et besøg fra Kenya i august. En gruppe…
Chef i største ngo fra det Globale Syd: „Det er på tide at give mere plads til organisationer, der er tættere på problemet”
”Mange velgørende organisationer er meget formålsdrevne, men ikke særlig ambitiøse. BRAC er indbegrebet af grundlæggerens kultur, idet vi er missionsdrevne,…
Klimakrisen er en sundhedskrise
Mette Lybye, sekretariatsleder for Alliancen for Global Sundhed, Lars Christian Østergreen, direktør for AIDS-Fondet, & Majbrit Berlau, generalsekretær for Sex…
Ny international chef i Dansk Folkehjælp
Dansk Folkehjælp udvider den internationale afdeling med Niels Vestergaard Knudsen i en nyoprettet chefstilling. 48-årige Niels Vestergaard Knudsen kommer til…
Valutafondstildelinger gik til rige lande uden behov, ikke til de fattige og forgældede
Verdens fattigste lande mangler ikke blot penge til klimaindsatser. De mangler generelt både fremmed valuta og lånemuligheder, og de er…
Klimarådgiver på vej til COP29: ”Hvorfor taler vi SÅ meget om det individuelle klimavalg?”
Katrine Ehnhuus er seniorrådgiver i Mellemfolkeligt Samvirkes Center for Bæredygtig Finans. Hvad fylder i dit arbejde lige nu? ”Mit arbejde…