Den 43-årige relativt nyslåede partileder sagde om skattely:
Vi skal da ikke med skattekroner i ryggen handle hos virksomheder, som sørger for at andre skattekroner havner i et skattely under sydlige himmelstrøg.
Skattely og skatteunddragelse er et stort problem i EU. Men det er et endnu større problem i for eksempel Afrika.
Hun fortsatte:
Tæt på at blive formand for MS
Pia Olsen Dyhr har aldrig lagt skjul på, at voksede op i beskedne kår.
Måske var det herfra hendes sociale engagement stammer og interessen for at ophjælpe verdens fattigste i u-landene. Faktum er i hvert fald, at hun ligeså godt kunne have skabt sig en karriere i det danske u-landsmiljø som i politik.
Hun var godt på vej. Blev næstformand for Mellemfolkeligt Samvirke (2002-2004) og ansat som politisk koordinator i CARE Danmark fra 2006 til 2007.
Hun var også tæt på at blive formand for MS, men blev det ikke.
Efter en periode, hvor bl.a. Christian Friis Bach var formand, blev der lagt op til, at Pia Olsen Dyhr skulle tage over i 2004.
Derudover nåede hun fra 2006 til 2007 at være formand for de miljøorienterede NGOers samarbejde i den såkaldte 92-Gruppe, et forum for bæredygtig udvikling skabt på baggrund af den berømte Rio-konference i 1992.
Så hvad kunne det ikke være blevet til i et miljø, hvor næsten alle generalsekretærer er mænd og som skriger på kvindelige generaler.
Nu blev det i stedet det partipolitiske, der tog helt over. Men selv her kunne det måske være gået anderledes og tilknytningen til dansk bistandsvirke være bevaret.
Således nåede hun som nyslået folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti efter valget i november 2007 at præsentere sig som udviklingsordfører for sit parti umiddelbart efter valget.
Men da kabalen skulle gå op, endte hun med at blive trafikordfører.
For miljøkæmpen Steen Gade måtte både afgive flere af sine ordførerskaber til nogle af de mange nye i SFs gruppe og mistede den eftertragtede formandspost i Folketingets udenrigsudvalg.
Som plaster på såret fortsatte han som både udenrigs- og udviklingsordfører.