Krisen i Mellemøsten får årelange konsekvenser for regionens børn. Derfor samler SOS-Børnebyerne nu ind til de nødlidende børn, som på grund af krigshandlingerne har behov for langsigtet hjælp, skriver organisationen i en pressemeddelelse fredag.
Flygtninge får tæpper, mad og medicin. Flere af SOS-Børnebyerne i regionen fungerer som ”sikre områder” for lokalbefolkningen. I Libanon lægges der evakueringsplaner for børnene i en SOS-børneby midt i kampområder og i Gaza står SOS-Børnebyens generator for at pumpe vand op til lokale familier, hedder det.
– Det er indtil videre lykkedes os at holde alle børnene i SOS-børnebyer uden for fare, samtidig med, at vi hjælper flygtninge og andre nødlidende – med fokus på børn og børnefamilier, siger direktør for SOS-Børnebyerne i Danmark, Niels Yde, og uddyber:
– Men efterhånden er situationen så alvorlig, at de lokale SOS-organisationer ikke kan finansiere hjælpen, særlig ikke på sigt. Derfor går vi nu ind og beder danskerne om hjælp.
En million er flygtet fra deres hjem og 30 procent er børn under 12 år.
Niels Yde:
– SOS-Børnebyerne er både religiøst og politisk uafhængig, hvilket vil sige, at vi hjælper børn, som er i nød, uden skelen til religion eller etnisk tilhørsforhold. Det gælder både i Libanon, Israel og i De Palæstinensiske Selvstyreområder. Børnenes behov kommer først.
Det gør SOS-Børnebyerne i Mellemøsten:
– Nødhjælpsarbejde – børn og deres familier får husly, mad og medicin.
– Psykosocial behandling af børn som har fått traumer efter krigshandlingene.
– Familieprogrammer iværksat for at hjælpe nødlidende børn og fattige, enlige mødre.
F.eks.
Giver man børnene i regionens SOS-børnebyer en så normal hverdag som muligt. De stridende parter har fået at vide, hvor børnebyerne ligger, så bombninger kan undgås. Børnebyerne har fortsat forsyninger, så ingen lider nød.
SOS-børnebyen i Sferai og Kfarhay (Libanon) uddeler mad, tøj, bleer, tæpper og medicin til småbørnsfamilier på flugt.
I Beirut er SOS-Børnebyernes kontor evakueret, men medarbejderne fortsætter arbejdet og deler bl.a. tæpper ud til nødstedte.
Niels Yde:
– Vi kan ikke nøjes med at afhjælpe situationen her og nu. Der bliver megen genopbygning – både fysisk og psykisk – fremover. Ingen kan sige, hvor længe situationen bliver ved med at være så alvorlig, men uanset dét er der børn, som behøver vores hjælp.
45 danskere, som er faddere for børn eller børnebyer i regionen, er informerede om situationen.
Man kan støtte nødlidende børn i Mellemøsten:
Med 50 kroner på den næste telefonregning ved at ringe 90 56 56 05
Indbetale støttebeløb på giro 803 2440 mærket ”Mellemøstens børn”
Sende en SMS med beskeden SOS til telefonnr 1231 og støtte med 100 kroner
Give bidrag online på www.sos-borneby.dk
Blive fadder for et barn i Mellemøsten på samme hjemmesideadresse
Yderligere oplysninger hos Line Grove Hermansen, kommunikationschef: arbejde 33 73 02 33, mobil 20 14 44 30
SOS-Børnebyerne om SOS-Børnebyerne
SOS-Børnebyerne er verdens største private humanitære børneorganisation. SOS-Børnebyerne giver forældreløse og forladte børn et trygt hjem og skolegang i 457 børnebyer, mens børnebyernes lokalsamfund udvikles gennem SOS-Børnebyernes børnehaver, skoler, læge-klinikker, socialcentre eller nødhjælpsprogrammer.
Ca. en million børn og deres familier får hjælp gennem arbejdet i 132 lande. SOS-Børnebyerne er uafhængig af politiske og religiøse interesser.
Line Grove Hermansen, SOS Børnebyerne, Nørre Voldgade 11, 3. sal, 1358 Kbn K, Tlf.: 33 73 02 33, Dir.: 33 73 02 46, [email protected]