Vil du sidde i bestyrelsen for de små og mindre u-landsrettede NGOers samarbejdsplatform, Civilsamfund i Udvikling (CISU) – eller kender den helt rette kandidat? Der skal vælges tre – aktuelt set fire – personer på generalforsamlingen sidst i april og alle interesserede opfordres til at stille op.
Når der kan blive tale om fire nye i år, skyldes det at en kritiker af CISUs linje overfor de mindste “Køkkenbords-NGOer”, Ole Riis, har trukket sig – se http://www.u-landsnyt.dk/navnenyt/nyt-job/kritiker-tr-kker-sig-fra-cisus-bestyrelse
Der er tradition for kampvalg i sammenslutningen, som fylder 20 år i december 2015 – alle årene med sæde i Århus.
På årets generalforsamling i Nyborg lørdag d. 26. april vil der blive vedtaget Vision, mission og værdier for CISU, ligesom man skal have en ny strategi for 2014-17. “Det bliver en vigtig opgave for bestyrelsen at føre disse dokumenter ud i livet”, hedder det på CISUs website.
Vil man stille op, kan man gøre det på selve dagen.
Før da kan man også få en præsentation af sit kandidatur lagt op på www.cisu.dk og sendt ud sammen med det øvrige materiale til deltagerne på general-forsamlingen.
Så har de lidt længere tid til at overveje, hvem de vil stemme på.
Man skal skrive maximalt en halv side, hvor man præsenterer sig selv og dét, man vil arbejde for i bestyrelsen.
Den sendes til Maiken Kjær Milthers fra sekretariatet på [email protected]
Fristen er senest onsdag den 9. april.
Man kan se den nuværende bestyrelse på http://www.cisu.dk/Default.aspx?ID=19046
Bestyrelsens arbejde
Bestyrelsen består af syv personer fra lige så mange af de nu 285 medlemsorganisationer, foreninger og grupper.
Medlemmerne udpeges for to år ad gangen. I lige årstal er tre personer på valg, i ulige årstal er det fire personer.
Ligeledes vælges tre suppleanter for et år ad gangen. Genvalg kan finde sted. Ansatte i CISU – Civilsamfund i Udvikling kan ikke vælges
“Det er et spændende og udfordrende arbejde, som giver indblik i spændende sammenhænge. At vi så også har det sjovt sammen, gør det jo kun bedre.” – sådan har Vibeke Tuxen, som har siddet i bestyrelsen en del år, tidligere sagt om bestyrelsesarbejdet.
Bestyrelsen holder otte faste møder om året skiftevis i Århus og København. Møderne ligger som regel på hverdage.
Man får alle udgifter til transport osv. betalt og har mulighed for kompensensation, hvis man skulle miste løn for at kunne sidde i bestyrelsen.
Bestyrelsens formand, næstformand, kasserer og repræsentant i Udviklingspolitisk Råd får et mindre honorar.
Bliver område-ansvarlig
Bestyrelsen fordeler de interne opgaver imellem sig, så man bliver ansvarlig for et af de tre områder inden for CISUs virke; puljerne, kapacitetsopbygning og arbejdet med politik, kommunikation og administration.
Til gengæld får man indflydelse på, hvordan et af landets største netværk af folkelige foreninger drives og udvikler sig. Og konkret indflydelse på de rammer og vilkår, som de mange medlemsforeninger arbejder under.
Man kan se mere om detaljerne i bestyrelsens arbejde og årsplan i højre side på http://www.cisu.dk/Default.aspx?ID=30274