Til den ende har den store humanitære organisation indrykket to jobopslag bl.a. på Globalnyt. Se dem her på sitet.
“Har du uddannelse, erfaring og evne til at berette om vores udviklingsarbejde i Afrika (eller Mellemøsten), har vi et journalistisk drømmejob”, hedder det.
Og videre om jobbet i Afrika:
Folkekirkens Nødhjælp søger en korrespondent, der de næste et til to år kan rapportere om både den langsigtede hjælp og nødhjælp i Afrika.
Den danske regering har skåret ned på den langsigtede hjælp, men Folkekirkens Nødhjælp arbejder på at øge indsatsen i Afrika – i tæt samarbejde med danske virksomheder.
Du vil dække vores indsats i bl.a. Etiopien, Sydsudan, Den Centralafrikanske Republik og Uganda.
Du er sandsynligvis uddannet journalist og kan dokumentere, at du både mestrer video og den fængende skrevne reportage. Du kan arbejde selvstændigt under ofte svære og uforudsigelige betingelser…. og vil ofte følges med vores ansatte og partnere i området, når du skal i felten.
Dine historier vil især blive anvendt på de sociale medier. Målet er at få danskerne til at dele lidt af deres overskud med verdens fattigste. For at lykkes med det vil vi de næste år arbejde med digital formidling på nye måder – og “give et nuanceret indblik i vores arbejde, som de almindelige medier sjældent gør”, hedder det i opslaget.
Hvis du udover dine journalistiske kvalifikationer har viden om eller erfaring fra landene i Afrika eller den langsigtede udviklingsbistand, er det en fordel.
Regn ikke med en høj løn – men masser af erfaring. Dette gælder også jobbet i Mellemøsten.
Den påtænkte korrespondentbase i Afrika er enten Etiopiens hovedstad, Addis Ababa, eller nabolandet Kenyas hovedstad, Nairobi, men stedet er til forhandling.
For begge jobs gælder, at Nødhjælpen både “kan tilbyde en kontrakt som freelancer eller en kontrakt som ansat” over et eller to år.
Om jobbet i Mellemøsten hedder det bl.a.:
Mange taler om, at vi bør styrke indsatsen i nærområderne… du skal vise danskerne, hvordan vi arbejder med den humanitære indsats i blandt andet Syrien, Libanon, Tyrkiet, Jordan, Mali og Libyen.
Den påtænkte base er enten Jordans hovedstad, Amman, eller nabolandet Libanons hovedstad, Beirut, men også i Mellemøsten er stedet til forhandling.