Tillidsfolk diskuterer solidaritet

Forfatter billede

120 tillidsfolk fra Fagligt Fælles Forbund (3F) mødes i den kommende weekend for at styrke udviklingsbistanden og den internationale solidaritet i selskab med regeringspartierne og Enhedslisten.

Hvordan holder vi fast i danske rettigheder og støtter samtidig kolleger i udlandet? Det er nogle af de spørgsmål, tillidsfolkene skal diskutere i Silkeborg på forbundets årlige solidaritetskonference, skriver 3F på sit website.

– Interessen har været overvældende. Faktisk er der kommet så mange tilmeldinger, at ikke alle kan overnatte på Langsøhus i Silkeborg, hvor konferencen holdes, men henvises til hoteller i nærheden, siger Bjarne Harder Larsen, leder af 3Fs afdeling for solidaritet og udviklingsbistand.

De aktive kommer fra 3F-afdelinger i hele landet.

På konferencen skal tillidsfolkene diskutere internationalt udviklingsarbejde og ikke mindst kampen for arbejderes rettigheder med politikere fra regeringen og Enhedslisten.

Bjarne Laustsen (S), Steen Gade (SF) og Christian Juhl (EL) har indtil videre meldt deres ankomst.

– Forsvaret for arbejdstagerrettigheder herhjemme hænger uløseligt sammen med indsatsen internationalt, og det vil vi gerne høre den nye regerings holdning til, forklarer Bjarne Harder Larsen.

Fokus på brancher

Forholdet mellem det lokale og det globale arbejde gennemsyrer i det hele taget konferencen.

Repræsentanter fra tre af 3F’s branchegrupper – industri, transport og den grønne gruppe – vil bl.a. fortælle om deres internationale arbejde og sammenhængen med det danske arbejdsmarked.

– Det internationale samarbejde foregår jo på en lang række områder. 3F er f.eks. med til at tegne overenskomster for internationale rederier, og det bliver spændende at høre mere om gruppernes arbejde og projekter, siger international rådgiver Mads Lund.

På konferencen vil 3F’s solidaritetsgrupper diskutere deres konkrete arbejde med at støtte kolleger i andre lande. Det er grupper, hvor 3F’ere støtter f.eks. bananarbejdere i Mellemamerika og fabriksansatte i Østeuropa.

Konferencen finder sted den 7.-8. januar.