Tre nye til Mellemfolkeligt Samvirke

Vibeke Quaade


Foto: Twitter
Forfatter billede

“Fra Asien til Afrika – og nu tilbage i Asien igen”. Sådan kan man kort opsummere det for VIBEKE QUAADE, der fra 1. September 2015 er ansat som kommunikationsrådgiver for Mellemfolkeligt Samvirke- ActionAid i Bangladesh.

ActionAid Bangladesh har kontor i hovedstaden Dhaka og især fokus på kvinderettigheder, klimaforandringer og god regeringsførelse, så fattige kan få større indflydelse på deres eget liv – i lokale såvel som nationale beslutningsprocesser.

Det næste halvandet år skal den u-landsengagerede mediearbejder hjælpe med at opdatere og operationalisere en kommunikationsstrategi, som understøtter dette virke i det folkerige sydasiatiske land, der har modtaget så megen dansk bistand gennem årene.

“Jeg glæder mig enormt til at arbejde sammen med mine nye kolleger i Bangladesh, men også til at komme tilbage til Asien. Jeg læste kinesisk på universitetet i Shanghai i 1980’erne, så Asien er absolut ikke fremmed og det er lidt ligesom at komme hjem igen”, siger hun.

Spot på Afrika

De sidste 10 år har Vibeke Quaade ellers haft spot på Afrika.

Hun var kommunikationsrådgiver for MS Uganda og ActionAid Uganda fra 2005 til 2011. Siden har hun som konsulent løst kommunikationsopgaver for bl.a. ActionAid i det østlige og sydlige Afrika.

Vibeke Quaade var informationschef for Center for Kultur og Udvikling fra 1998 til 2004 og stod i spidsen for PR og kommunikationen af de landsdækkende Images festivaler.

Hun har også været projektleder i Wonderful Copenhagens presseafdeling og tilknyttet dagbladet Politiken som anmelder og kulturskribent.

På frivillig basis er hun formand for organisationen Crossing Borders.

I maj 2012 blev hun indvalgt i bestyrelsen for foreningen, der udgiver denne nyhedstjeneste og fra 2013 og indtil afrejsen til Bangladesh var hun dens næstformand.

Hendes næstformandspost er overtaget af forfatter og journalist Knud Vilby. Formand er journalist og mag.art. Lis Garval.

Vibeke Quaade var bl.a. central i at koordinere omlægningen af U-landsnyt.dks hjemmeside, der gik i luften 13. april 2015 under navnet Globalnyt.

Global Platform i Betlehem

Ida Zidore


Foto: Notat.
IDA ZIDORE begyndte 1. september 2015 som administrativ og daglig leder af Global Platform i Palæstina (Betlehem).

Platformen er Mellemfolkeligt Samvirke og ActionAids samlingspunkt for ungdomsarbejde og globalt medborgerskab på Vestbredden.

29-årige Ida Zidore voksede op i Nørholm ved Aalborg. I 2005 blev hun sproglig student fra Aalborg Katedralskole og tog en BA i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet med tilvalg i statskundskab og antropologi fra Auckland University i New Zealand.

Derefter afsluttede hun i 2011 en Erasmus Mundus MA i Journalism, Media and Globalisation med et års specialisering i War and Conflict fra Swansea University, Amsterdam University, Aarhus Universitet og Journalisthøjskolen.

I 2012-15 har Ida Zidore været ansat i oplysningsforbundet DEO som daglig redaktør for magasinet NOTAT, kommunikationsansvarlig og projektleder.

Ida Zidore har rejst i Palæstina ad flere omgange, bl.a. som frivilig i Det danske Hus i Palæstina. Udstationeringen med MS er på tre år.

Og så var hun i et år en engageret frivillig medarbejder på det dav. U-landsnyt.dk, hvor hun i foråret 2012 tog første initiativ til at ændre websitets layout-mæssige fremtræden – et initiativ, der tre år senere materialiserede sig i det nye site, Globalnyt, fra april.

Global platform i Jordan er en af i alt 10 globale platforme, som Mellemfolkeligt Samvirke driver i samarbejde med de lokale Action Aid kontorer i El Salvador, Jordan, Palæstina, Nepal, Burma, Bangladesh, Kenya, Ghana, Tanzania og Denmark. 

Platformene er knudepunkter for unge fra organisationer og sociale bevægelser, der ønsker at arbejde med og uddanne sig i nye metoder inden for aktivisme, rettigheds- og kampagnearbejde.

Koordinator for Vestafrika og Asien

CHRISTINA NILSSON er pr 1. september 2015 ansat som regional koordinator for Mellemfolkeligt Samvirkes rådgiver- og inspirator program People4Change med særligt ansvar for Vestafrika og Asien.

42-årige Christina Nilsson bor på Amager, er handelsskoleuddannet fra Køge og har en kandidatgrad i International udvikling og geografi fra Roskilde Universitet.

Efter endt uddannelse arbejdede hun et par år på Borneo hos en lokal organisation med dokumentationsarbejde, før hun kom til Uganda som udviklingsarbejder for MS.

De efterfølgende 10 år arbejdede hun i IWGIA (den internationale arbejdsgruppe for oprindelige folk) som programkoordinator for Asien.

IWGIA har verdenssekretariat i København.