Danmark lancerer i forbindelse med værtskabet for FNs Klimakonference (COP15) næste år en hjemmeside på syv sprog. Den bliver Danmarks primære kommunikationskanal for konferencen og skal bruges til at informere om de mange aspekter forbundet med indgåelse af en aftale, der skal afløse Kyoto-protokollen.
Siden vil søge at bidrage til den globale klimadebat, fortælle om danske klimainitiativer og fremme kendskab til danske virksomheders arbejde med klimateknologi.
Udenrigsministeriet har bl.a. ansvaret for outreach, presse og kommunikation til COP15. I den forbindelse har ministeriet gennemført to EU-udbud for den kommende hjemmeside – et udbud på udvikling og drift af hjemmesiden og et udbud for en indholdsredaktion, som skal udarbejde nyheder til og styre debatten på hjemmesiden. I begge tilfælde er der lavet kontrakt med danske firmaer.
Udvikling og drift af hjemmesiden
Udenrigsministeriet modtog 17 anmodninger om prækvalifikation til EU-udbuddet på udvikling og drift af hjemmesiden, hvoraf syv virksomheder blev prækvalificerede til at afgive tilbud. Tilbuddene blev vurderet på basis af de opstillede tildelingskriterier og Udenrigsministeriet har nu indgået kontrakt med et konsortium bestående af Mjølner Informatics A/S, Dynamicweb Software A/S og Hostnordic A/S.
Indholdsredaktion til hjemmesiden
Udenrigsministeriet modtog ni anmodninger om prækvalifikation til EU-udbuddet på indholdsredaktion til COP15-hjemmesiden, hvoraf fem virksomheder blev prækvalificerede til at afgive tilbud. Tilbuddene blev vurderet baseret på de opstillede tildelingskriterier og Udenrigsministeriet har nu indgået kontrakt med Schultz Information A/S med ABJ Kommunikation som underleverandør.
I forbindelse med udarbejdelsen af udbudsmateriale og vurdering af tilbud har Udenrigsministeriet haft ekstern bistand fra Rambøll Management A/S og Kammeradvokaten.
Kilde: Udenrigsministeriet