Udstationerede slipper alligevel for at betale skat i Danmark

Forfatter billede

Regeringen er vendt på en tallerken og vil alligevel ikke ophæve en paragraf i ligningsloven, som betyder, at danskere, der arbejder i udlandet mere end 183 dage om året, er fritaget for at betale skat i Danmark og slipper med betydeligt lavere skattesatser i udstationeringslandet.

Så skattefritagelsen består, skriver Berlingske onsdag. Den stammer tilbage fra 1975.

Danske organisationer med u-landsvirke kritiserede de nu skrinlagte planer i skarpe vendinger og anførte, at de ville fordyre udsendelsen af medarbejdere til projekter eller humanitære indsatser unødigt og uforholdsmæssigt meget.

Pengene til at finansiere de angiveligt 260 mio. kr. i tabte indtægter for staten ved at beholde skattefritagelsen – samt tabt provenu ved at afskaffe to andre afgifter – skal ifølge avisen hentes ved at nedsætte personfradraget og hæve bundskatten.

Enhedslisten støtter regeringens ønske om at friholde de udsendte, ligesom Venstre er for, men satser på en anden finansiering end skatteforhøjelser.

Generalsekretær i solidaritets- og bistandsorganisationen IBIS, Vagn Berthelsen, siger til Berlingske, at “vi synes alle sammen, at det var en skidt måde, man havde sat paragraf 33a sammen på”.

“Den underminerede udviklingsbistanden, som man havde forhøjet lidt i kroner og ører. Man tog det tilbage igen med den her ordning. Det er rigtig godt, at de fjerner den”, anfører Berthelsen, som også er formand for NGO Forum, der samler 50 af de største ikke-statslige organisationer med projekter eller andet virke i u-landene.

Enhedslistens Frank Aaen siger til Berlingske, at “Paragraf 33a var heller ikke et yndlingstema for os, fordi bistandsorganisationerne ville blive ramt”.

Se også telegrammet
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/20-08-12/skatteminister-afviser-lempelser-udsendte-u-landsa