”Den Gode Historie” er en helt ny måde at fortælle om dansk udviklingsbistand på Udenrigsministeriets hjemmeside, fremgår det af en omtale på samme hjemmeside torsdag.
Den første historie er fra Uganda, og handler om den danske støtte til det østafrikanske lands allervigtigste erhverv: Landbruget.
Det er en god historie, fordi den fortæller om, hvordan Danmark er med til at gøre en positiv forskel for fattige mennesker i Afrika.
Men det er også “en god historie” i en anden betydning: Det er en historie, der er spændende, fordi den indeholder alt fra konflikter, vanskeligheder, krig, fred, kamp mod korruption, naturkatastrofer, øldrikkende dagdrivere henslængt i hængekøjer til ihærdige ildsjæle der får mangfoldige afgrøder til at gro.
I ”Den Gode Historie” er fortællingen i centrum. Her kan man møde Daniel Manyuru, der i år 2000 begyndte at dyrke en halv hektar jord. Gennem den lokale dansk-støttede landboforening har han udvidet bedriften og nu tilplantet 4 hektar med majs og solsikker. Daniel har store planer for fremtiden: Tørreanlæg, overdækket lagerplads, en traktor…
Phyllis Kissa er 40 år, har 6 børn og er en kvinde med mange jern i ilden. For nyligt begyndte hun at dyrke planten Artemesia Annua, der bruges til behandling af malaria. Det er en god forretning og gennem landboforeningen (der får støtte gennem det danske landbrugssektorprogram) arrangerer hun kurser for egnens bønder.
Og så ligner hendes hjem ikke en typisk afrikansk lerhytte med stråtag. Lyt til Phyllis Kissas fortælling og se billederne fra hendes landbrug på www.um.dk
Hør også Danmarks ambassadør i Uganda, Stig Barlyng, fortælle om et ualmindelig dejligt land, om korruption, kvinder og demokrati og hvad Odense har gjort for Uganda..
Se billederne af de dansk-støttede majssiloer, der nok aldrig skulle have været bygget – og læs om, hvordan Danmark og Uganda har lært af fortidens fejltagelser.
Test din viden i Uganda-Quizen eller prøv det simulerede spil: Landmandsliv i Uganda: Et spil med livet som indsats.
De kommende måneder kommer andre gode historier fra Zambia, Tanzania og Kenya, hedder det slutteligt.
Yderligere oplysninger hos journalist Bo de la Porte Simonsen i udenrigsministeriets kommunikationsenhed, tlf. 33 92 19 19, mail: [email protected]