Frederiksberg er UNICEF-by i 2004, og med den udnævnelse skal byen forsøge at skaffe en mio. kr. til støtte for et stivkrampeprogram i Laos, så nyfødte og mødrene kan reddes fra at dø af sygdommen.
Nogle gange kan meget få penge redde liv. Det gælder f.eks. i Laos, hvor et dansk bidrag på kun 10 kr. kan redde en mor og hendes barn fra at dø af stivkrampe, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.
– Det er et projekt med meget stor nytte for meget få penge. Vi skal rejse pengene og skabe en bevidsthed og engagere børn, så de lærer af det. Så kan man med en bred pensel gøre en forskel. Det er måske lidt højtravende, men også meget jordnært, at penge kan redde liv, siger Frederiksbergs borgmester, Mads Lebech (K) til Jyllands-Postens Carl Johan Corneliussen.
Året som UNICEF-by blev højtideligt indledt med officiel åbning af prinsesse Alexandra, der er UNICEF-protektor i Danmark.
Mads Lebech opfordrede i sin tale alle borgerne i kommunen til at støtte projektet. – Denne gang drejer det sig ikke kun om at feste, selv om festlighederne også er vigtige. Denne gang skal vi vise, at vi formår at dele noget af vor velstand med andre, sagde han.
Arbejdet som UNICEF-by er allerede blevet positivt modtaget af virksomheder og teatre i kommunen, og der er planer om koncerter og kulturarrangementer, som hver for sig skal skaffe penge til Laos.
I løbet af året bliver der også faste indsamlingssteder i Frederiksberg, hvor man kan give bidrag. Man også give støtte ved at ringe på telefon 90 56 56 19. Der er mere at læse om hele projektet på kommunens hjemmeside, www.frederiksberg.dk
Laos er et af verdens fattigste lande, og FNs Børnefond, der er verdens største hjælpeorganisation for børn, arbejder for at hindre, at der hvert år dør 200.000 børn og 30.000 barslende kvinder af stivkrampe verden over.
Børn og mødre smittes ofte med stivkrampe, fordi navlestrengen skæres over med en bambuskniv, som ikke er steril. I Laos dør hvert niende barn, før det er fyldt 5.