100.000 kr. fra ny fond til Palæstina-arbejde i øjenhøjde

Forfatter billede

Det Danske Hus i Palæstina modtog forleden Palæstina Fondens første gave på 100.000 kr., da Danmarks første fond med fokus på Palæstina blev præsenteret i København.

Palæstina Fondens erklærede formål er at støtte det “palæstinensiske folks kamp for frihed, retfærdighed og opfyldelse af international ret”.

Det Danske Hus i Palæstina arbejder i tråd med dette formål for at styrke relationer mellem danskere og palæstinensere gennem fagligt samarbejde og projekter i øjenhøjde, som husets direktør, u-landsveteranen Christian Balslev-Olesen, forklarede i sin takketale.

”Det Danske Hus vil præsentere en anden virkelighed bygget på palæstinensernes færdigheder og personlige kvaliteter som et modspil til det storpolitiske og konfliktfyldte billede. Det er, hvad Palæstina Fonden får,” sagde han.

Gaven fra Palæstina Fonden vil blive brugt til at støtte driften af Det Danske Hus i Palæstina, som tidligere har været i pengebekneb.

Om huset i Ramallah

Det Danske Hus i Palæstina er en non-profit NGO, der skal ophjælpe faglig og kulturel udveksling mellem danskere og palæstinensere.

Huset har en stribe prominente støtter heriblandt fire tidligere udenrigsministre – Niels Helveg Petersen (R), Uffe Ellemann Jensen (V), Per Stig Møller (K) og Mogens Lykketoft (S).

Yderligere oplysninger hos:
Sofie Dahl Hansen, DHIP – the danish house in palestine
ramallah – old city
Tlf. +970 (0) 2 298 8457 og mobil +970 (0) 598 537 645
E-mail: [email protected] og web: www.dhip.ps