2.000 underskrifter til Friis Bach

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Onsdag (25.04) mødes TV-vært Cecilie Hother med Christian Friis Bach for at aflevere cirka 2.000 underskrifter fra danskere, som opfordrer udviklingsministeren til at prioritere seksuel og reproduktiv sundhed højt i regeringens nye udviklingsstrategi.

Med sig har hun også en skulptur lavet af cykel-eger, fordi cykel-eger er et af redskaberne, som bruges ved usikre aborter i u-landene, skriver Sex & Samfund i en pressemeddelelse tirsdag.

Cecilie Hother er netop vendt hjem fra en uges rejse i Uganda, hvor hun optrådte som ambassadør for kampagnen Sign of Life, der sætter fokus på mødredødelighed i Afrika.

I Uganda har hun bl.a. besøgt:

* sundhedsklinikker i landsbyer og ‘Rigshospitalet’ i hovedstaden
* unge kvinder, som næsten døde efter usikre aborter
* familien til en ung gravid pige, som døde efter en usikker abort
* ledere på sundhedsklinikker
* en politiker, som kæmper for bedre mødresundhed

Alt sammen for at prøve at finde ud af, hvorfor den førende dødsårsag for unge kvinder i Afrika er komplikationer i forbindelse med graviditet. Man kan se mere om rejsen på http://www.sexogsamfund.dk

Cecilie Hother og Sex & Samfunds internationale chef Birgit Lindsnæs møder onsdag udviklingsministeren i Udenrigsministeriet kl. 14.30 for at overlevere underskrifterne personligt.

Sign of Life har indsamlet underskrifter både på gaden i forbindelse med events og online på Facebooksiden: www.facebook.com/sexogsamfundinternational

EU-støttet kampagne

Sign of Life er en tre-årig, EU-støttet oplysningskampagne, som sætter fokus på, at den førende dødsårsag for afrikanske piger mellem 15 og 19 år er komplikationer i forbindelse med graviditet.

Herhjemme står foreningen Sex & Samfund for kampagnen med samarbejdspartnere i Tyskland, Holland og Litauen. Desuden er der under kampagnen aktiviteter i Estland og Letland.

Folk har skrevet under på, at de: ”appellerer til, at seksuel og reproduktiv sundhed bliver prioriteret højt i den nye udviklingsstrategi. Regeringen skal sikre øget støtte til de lokale organisationer, så de kan arbejde for, at alle kan få adgang til information, prævention og sikre aborter.”

Yderligere oplysninger hos:
Mikkel Dalum, international kommunikationsmedarbejder
tlf. dir. 33 69 56 13 og mobil 27 28 07 53.