250.000 kr. til Pakistans ofre

Forfatter billede

Danmission og Støtteselskabet for Pakistans Kirke støtter ofrene for de store oversvømmelser i det nordvestlige Pakistan med 250.000 kroner, skriver det folkekirkelige missionsselskab i en pressemelding fredag.

Pengene, der skal bruges til at skaffe mad, rent drikkevand og medicin, er bevilget af DMR-Us nødhjælpspulje under Dansk Missionsråd.

Det er Danmissions lokale samarbejdspartner, Pakistans Kirke, Peshawar Stift, som formidler hjælpen. Stiftet dækker grænseprovinsen til Afghanistan – det område USA’s præsident kalder verdens farligste.

– Hjælpen går til de fattigste og i forvejen mest udsatte – uanset tro. I mange landsbyer drejer det sig om minoriteter, som bor i ghettoer. De fattigste lever af usle job – for den kristne minoritet ofte som ”lokumstømmere”. Alle sociale, etniske og religiøse grupper er ramt af katastrofen, men de fattigste lider som altid mest – de bor i skure af strå og mudder og har ingen reserver at tære på, siger Lorens Hedelund.

Han er leder og Danmissions Pakistan-kreds og har selv i en årrække været udsendt til Pakistan.

Oversvømmelserne efter den heftige monsunregn er de værste i Pakistan siden 1929. FN skønner, at mindst 4,2 millioner er ramt af katastrofen, som man endnu ikke omfanget af, da det er yderst vanskeligt at nå ud til de berørte områder.

Vandmasserne har smadret broer og veje i området, som i forvejen er svært fremkommeligt og plaget af konflikter og kampe.