Den østdanske supermarkedskæde, Irma, tilbyder nu sine kunder 6 varianter Max Havelaar-mærket, økologisk chokolade i fast sortiment, skriver Max Havelaar Fonden i sit seneste elektroniske nyhedsbrev fredag.
De Max Havelaar-mærkede chokolader indgår i Irmas egen serie: ”Irmas økologiske balance”. Kakaoen til chokoladerne dyrkes i Bolivia og den Dominikanske Republik, og rørsukkeret er fra Filippinerne.
Det drejer sig om
Mørk chokolade, med 85 procent kakaoindhold
Mørk chokolade, med 70 pct. kakaoindhold
Mørk orange, med 70 pct. kakaoindhold
Mælkechokolade
Mælkechokolade, med hasselnødder
Hvid chokolade
Første økologiske kakao
I Bolivia bliver kakaoen dyrket af bønder, som er en del af kooperativet El Ceibo. Dele af El Ceibo omlagde allerede i 1987 til økologisk dyrkning, og opnåede dermed som verdens første kakao-kooperativ en økologisk certificering i 1988.
Lige siden har kooperativet arbejdet med miljøbeskyttelse, og en del af Fairtrade bonussen er brugt til at forbedre de økologiske dyrkningsmetoder.
En anden del af Fairtrade bonussen er gået til sygesikringsordninger for bønderne og deres familier i det fattige sydamerikanske Andesland og til at betale for udgifter til børnenes skolegang.